Pokračování veleúspěšného Jokera s Joaquinem Phoenixem, jež nese podtitul Folie à deux, patří mezi skupinu filmů, jejichž natáčení bylo dokončeno ještě před začátkem stávky herců a scenáristů, tudíž zde se snad žádného zpoždění bát nemusíme. A zatímco se na filmu i nadále pracuje v postprodukci, režisér Todd Phillips, který byl za první díl nominován na pár Oscarů, se na svém Instagramu pochlubil novou fotkou, prohlédnout si ji můžete níže.

Na fotce se nachází v dešti stojící Arthur Fleck (Phoenix), kolem kterého procházejí lidé s barevnými deštníky. Má Arthur zase jednu ze svých krapet bláznivých chvilek? Nebo je to součást nějaké hudební scény à la píseň Š-š-š? Přece už jenom víme, že pokračování Jokera má být z určité části i muzikálem. Holt se necháme překvapit. 

O ději toho stále víme pramálo, dvojka by se každopádně měla z velké části odehrávat ve věznici/blázinci Arkham Asylum, kde předchozí snímek Arthura zanechal. V jistý moment se tak setká s Harley Quinn (Lady Gaga), se kterou se vší pravděpodobností naváže romantický vztah. A právě na ten by se mělo pokračování primárně zaměřit.

Vice detailů o příběhu nám snad poodhalí nějaký ten první trailer, kterého se ale pravděpodobně dočkáme až někdy po začátku příštího roku. Snímek bude spadat do DC univerza Elsewords, kde bude existovat samostatně od chystaného DCU Jamese Gunna a Petera Safrana. Hudbu k dvojce opět složí Hildur Guðnadóttir, která za soundtrack z prvního dílu vyhrála Oscara. 

Režii si opět vzal pod palec výše zmíněný Todd Phillips, který spolu se s Scottem Silverem (Fighter) zpracoval také scénář.

Už nějakou dobu také víme, že dvojka nám představí další známé herce, jmenovitě půjde o umělce jako Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Z prvního dílu se má vrátit i Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond.

Joker: Folie à deux se v kinech objeví 3. 10. 2024.