Nedávno padla poslední klapka k chystanému pokračování veleúspěšného Jokera (2019), které ponese podtitul Folie à deux. Režisér Todd Phillips to oznámil prostřednictvím svého Instagramu, v rámci čehož se také pochlubil dvěma novými fotkami hlavních dvou protagonistů. Jedním z nich je samozřejmě opět Arthur Fleck v podání Joaquina Phoenixe, který za roli klaunského prince získal svého vůbec prvního Oscara.

Dále se ale můžeme těšit na novou verzi Harley Quinn, kterou si zahrála zpěvačka Lady Gaga, přičemž na nově vydané fotce si ji můžeme lépe prohlédnout. Snímek tak míří do komplikovaných vod postprodukce, tvůrci však mají poměrně dost času, protože premiéry se dočkáme až za rok a půl. V rámci toho bychom měli počítat s tím, že nějakého toho prvního traileru se pravděpodobně dočkáme až někdy v roce 2024. Už nějakou dobu také víme o překvapivém směru, kterým se nadcházející pokračování ubralo. 

Pokračování Jokera se sice opět zaměří na Arthura Flecka, ale zároveň by měl být i z určité části jak milostným příběhem, tak i muzikálem. To samozřejmě u některých fanoušků vyvolalo určité obavy, ale vzhledem k tomu, že za scénářem opět stojí jak režisér Todd Phillips, tak i scenárista Scott Silver, kteří po prvním díle dokázali, že psát zkrátka umí, můžeme zůstat opatrně optimističtí.

Podrobné informace o hlavním ději se stále ještě drží pod pokličkou, ale můžeme každopádně počítat s tím, že zavítáme do věznice/blázince Arkham Asylum, kde předchozí snímek Arthura zanechal. V jistý moment se tak setká s Harley, se kterou se vší pravděpodobností naváže romantický vztah. Ale je samozřejmě možné, že se v jistý moment následně zvrtne, to už se holt budeme muset nechat překvapit. Joker: Folie à deux bude každopádně součástí takzvaného DC Elseworlds, univerza, které bude existovat samostatně od chystaného DCU Jamese Gunna a Petera Safrana. 

Už nějakou dobu také víme, že dvojka nám představí další známé herce, jmenovitě půjde o umělce jako Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Z prvního dílu se má vrátit i Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond.

Hudbu k druhém dílu má opět složit Hildur Guðnadóttir, která za soundtrack z prvního dílu vyhrála Oscara. Nasbírá nějaké zlaté plešouny i chystané pokračování? Inu, necháme se překvapit. 

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.