Marvel a DC se rádi chytají dobrého trendu, jenž je nastartovaný vždy jedním z nich. Takže zatímco Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství bude čelit trestu za to, že poškodil realitu mnohovesmíru, John Constantine bude bojovat s démony, aby se vykoupil a jeho hříchy byly odpuštěny. Tento krátkometrážní film měl pokračovat v DC sérii s označením New 52, která skončila filmem Justice League Dark: Apokolips War z roku 2020. Právě v tomto filmu se Constantine a Zatanna připojili k Lize spravedlnosti.

Podle traileru se zdá, že se po prohrané hře s démony se Constantine probudí v temném domě bez jediné vzpomínky na to, jak se v něm ocitl. Hlavní postavu opět namluví Matt Ryan, který již dříve ztvárnil Constantina v několika filmech a pořadech. A to včetně televizního seriálu Constantine z roku 2014.

Společnost Warner Bros. také potvrdila, že se John Constantine: The House of Mystery spolu s dalšími třemi animovanými snímky připojí do kolekce animovaných krátkometrážních filmů s názvem DC Showcase Animated Shorts. Dalšími zmiňovanými filmy v této kolekci jsou Kamandi: The Last Boy on Earth, Blue Beetle a The Losers z roku 2021. Všechny tyto "krátké filmy" jsou natočené v podobném duchu, jak je známe z původních komiksů, přičemž například superhrdina Kamandi je natočen ve stylu Jacka Kirbyho. Blue Beetle je zas vykreslen jako karikatura ze 60. let.

Přečtěte si také: Warner Bros po úspěchu Hogwarts Legacy plánuje další hry ze světa Harryho Pottera

Od skončení příběhové linie v sérii New 52 se animované snímky od DC zaměřovaly primárně na volně stojící příběhy. Trailer ke Constantinovi naznačuje, že by pro nás DC mohlo chystat další větší sérii.

Společnost Warner Bros. Animation také oznámila datum premiéry animovaného Constantina. Film bude k dispozici na Blu-Ray a v digitální podobě od 3. 5. 2022.