Před dvěma roky jsme zde psali o tom, že Sebastian Stan, představitel Buckyho Barnese alias Winter Soldiera z MCU, si zahraje v novém filmu studia A24 jménem Jiný člověk (A Different Man). Už tehdy také s hercem vyšla první fotka, na které byl kvůli znetvořenému obličeji k nepoznání. Snímek každopádně zabodoval na letošním Berlinale, kde zmíněný herec získal Stříbrného medvěda za nejlepší herecký výkon. Film letos na podzim dorazí i do našich kin, na světě tak konečně máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává začínají herec Edward (Stan), který ze všeho nejvíce na světě touží po novém a šťastném životě. Následně podstoupí radikální lékařský zákrok, díky němuž se zbaví svého znetvořeného vzhledu. Štěstí a radost se ale nedostaví, následně totiž ztratí svou roli, pro níž se narodil. Edwardovo vnímání sebe sama se tak začne měnit poté, co začne hledět na svou starou identitu očima muže, který ho hraje na jevišti.

O scénář a režii se postaral Aaron Schimberg, který byl na Berlinale za film nominován na Zlatého medvěda za nejlepší film. Mezi jeho předešlé tituly patří Go Down Death (2013) a Spoutáni na celý život (2018).

Dále se ve snímku objeví herci jako Renate Reinsve, Marcell Gellért, Adam Pearson, Juney Smith, John Keating, Eleanore Pienta, Lawrence Arancio, Owen Kline, Karoline, Miles G. Jackson, Billy Griffith a Neal Davidson.

V českých kinech od 3. 10. 2024.