Ke konci roku 2019 se na Youtube objevil nenápadný pilotní díl seriálu Hazbin Hotel. Tento počin si velmi rychle získal mnoho fanoušků a ti samozřejmě očekávali, že brzy uvidí i další díly. Nicméně další epizoda studia SpindleHorse Toons se ne a ne objevit. Nicméně v mezičase se vesmír, v němž se příběh odehrává, značně rozrostl. Všechny postavy byly prozkoumány v podpůrných komiksech i zpráv autora fanouškům, dokonce se objevil nový seriál Helluva Boss. Ale po mnoha nejasných zprávách, oficiálních slibech a jejich odložení konečně svítá fanouškům na lepší časy. Nejenže se začaly propagovat nové díly a objevovat nová videa s postavami z tohoto stále dosud jednodílného seriálu, ale dokonce bylo oznámeno i datum premiéry první série. Premiéra je slíbena na 19. ledna, seriál bude dostupný skrze platformu Prime video.

Komediální hudební seriál, respektive první epizoda seriálu, vypráví příběh o Charlie, která se rozhodne v Pekle k nevídanému kroku. Otevře si hotel, který má vést k nápravě démonů, čímž jim umožnit dané místo opustit. Nicméně jejímu plánu (nebo spíše snu) nikdo nevěří. A to nejen z důvodu ohromné dřiny a odříkání, které není démonům vlastní, ale především proto, že se daná situace nikdy nestala.

Její motivací jakožto princezny Pekla je snížit přelidnění, čehož se ujme po poslední čistce nařízené anděly.

Charlie Morningstar je až překvapivě optimistickou postavou, která mimo jiné ráda zpívá. To ji ovšem na propagaci jejího záměru příliš nepřidá. Její jméno, které by se dalo česky volně přeložit jako Jitřenka, je pro fanoušky různých pekelných postav z popkultury jasným odkazem na její rodinný původ. Jde totiž o dceru samotného Lucifera, což z ní dělá princeznu Pekla.

Na její straně stojí i Vagatha, její věrná přítelkyně a také známá hvězda filmů pro dospělé Angel Dust. Tuto skupinku ale rozšíří další výrazné postavy, z nichž nejcharizmatičtější je Alastor, známý také jako Radiový démon. Nesmírně mocná entita, která prací v hotelu pouze zahání nudu. A nebo mu jde o něco jiného? Nicméně již během první epizody se tato sebranka rozroste. Tak či tak, právě Charlie se svým optimismem a Alastor se zvláštním entuziasmem se staly nejoblíbenějšími postavami seriálu. Alespoň to naznačují cosplaye objevující se vcelku pravidelně na popkulturních festivalech.

První epizoda seriálu měla ke konci listopadu 2023 něco málo přes 92 milionu zhlédnutí. Nicméně krom anglického dabingu se objevilo video oficiálně předabované do francouzského i japonského jazyka. Nelze tedy říct, že by autoři na seriál úplně zapomněli.

Je zajímavé, že dnes lze na fanoušky vedené Wikipedii najít informace i o postavách, co se v první epizodě mihly jen na pár záběrů pro dokreslení atmosféry.

Zdejší posmrtný život funguje tak, že hříchy člověka přivedou do Pekla, ale také mu dají podobu i schopnosti reflektující jeho pozemský život. Například postava Angel Dust se vyznačuje jak nejasným genderovým vymezením, tak i nadměrným počtem rukou. A ač seriál o životě našich protagonistů nemluví přímo, tak se z těchto někdy i velmi drobných detailů daří skládat opravdu promyšlená historie spousty postav celého seriálu.

Navíc je celý příběh vyprávěn za pomocí zdařilé animace, jež na poměry internetové amatérské tvorby, která se na serveru Youtube často objevuje, určitě vyniká. Aniž by toto prohlášení mělo nějak snížit hodnotu či oblibu neprofesionální tvorby.

Během čekání na další informace o Hazbin Hotelu se ze stejného vesmíru objevil i seriál Helluva Boss. Stejně jako původní dílo, i toto si získalo nemalé množství fanoušků. Tento spin-off dokonce letos vyhrál cenu Streamy Award za animaci, což může naznačovat jeho kvality. Tyto ceny uděluje společnost Dick Clark Production a Tubefilter jako ocenění vynikajícím výsledkům v případě online videí, včetně režie, herectví, produkce a psaní. Formální ceremoniál s předáváním cen se pak koná v Los Angeles v Kalifornii. Jedná se o vůbec první přehlídku s předáváním cen věnovaná výhradně webovým seriálům.

Tento seriál vypráví příběh impů, tedy jedněch z nejníže postavených démonů, kteří se rozhodnou zlepšit své životy. Konkrétně založením zabijácké společnosti, což je v případě Pekla poměrně konkurenční prostředí.

Nejenže se příběh odehrává ve stejném pekle jako Hazbin Hotel, ale minimálně u jedné postavy bylo potvrzeno, že se má objevit v obou seriálech. Konkrétně má jít o postavu Stolase. Helluva Boss momentálně nabízí fanouškům dvě série dostupné zdarma skrze platformu Youtube.

Jak vidno, ani jeden ze seriálů se nebojí témat zaměřených na dospělé publikum. Jak moc se však seriál odváže, když opustí největší světovou platformu pro sdílení videí a přesune se k Amazonu, je zatím neznámé.

Krom starých známých, kteří si ovšem oproti pilotní epizodě projdou kosmetickým vylepšením, se tvůrci chlubí i vedlejšími rolemi v podobě dabérů Darren Criss (Saint Peter), Jeremy Jordan (Lucifer Morningstar), Daphne Rubin-Vega (Carmilla Carmine), Patina Miller (Sera) a Jessica Vosk (Lute).

Krom první série, která by měla obsahovat osm epizod, je dokonce hned slíbena série druhá. Jak seriál obstojí vůči očekávání fanoušků, se tak dozvíme již začátkem příštího roku.