Je to stále stejný příběh dokola. Lidé jsou doma a nemají co na práci. Proto sedí doma a koukají na streamovací služby, které nás zásobují jedním filmem za druhým. Na prvních příčkách sledovanosti na Netflixu se ale neobjevila nějaká kvalitní novinka, ale naprostý opak. Dekádu starý snímek Poslední vládce větru od režiséra M. Night Shyamalana. Jedná se o adaptaci milovaného animovaného (v komentářích se můžete pohádat o tom, jestli je to či není anime) seriálu Avatar: Legenda o Aangovi.

Nechápejte mě špatně, Shyamalan je dobrý režisér o má za sebou kultovní filmy jako je Šestý smysl, ale tohle se mu velmi nepovedlo. A nemyslím si to pouze já. Hodnocení 5% na Rotten Tomatoes určitě o něčem vypovídá. Tento snímek se dostal do žebříčku TOP 10 nejsledovanějších filmů na čtvrté místo. Samozřejmě v době psaní tohto článku už film klesl, ale dosažení tohoto "milníku" je vcelku zajímavé.

Můžeme se jenom dohadovat, proč film sledovalo tolik lidí. Může to být čirá statistická odchylka. Nebo si lidé chtěli odpočinout u filmu, který je tak špatný, až je vlastně ve skutečnosti zábavný. Podobný kultovní status si drží film The Room.

Já bych však doporučil neplýtvat časem na tento remake a pustit si místo toho původní verzi. Určitě se bude jednat o kvalitněji využitý čas.