Ještě před dvěma týdny to byly pouhé zvěsti, nad kterými mnozí jen mávli rukou. Nyní už to je ale jasné. Studio Universal skutečně hodlá vytvořit hranou verzi slavné animované série Jak vycvičit draka. A už také víme, jakou vlastně bude mít podobu. Nakonec o žádné pokračování původní trilogie nepůjde, chystaný hraný snímek by měl být remakem prvního dílu, jenž vyšel v roce 2010. Potvrdily se tak informace od insidera Daniela Richtmana, podle kterých bude na filmu pracovat také režisér, scenárista a producent původních animáků Dean DeBlois.

Zároveň je také nutné podotknout, že to bude vůbec první animovaný film od Dreamworks, který dostane hraný remake. Teď už se musíme jen modlit, aby studio nešlo ve stopách Disneyho, v rámci čehož by začalo dělat více takových předělávek a okrádat tak svá klasická animovaná díla o svou unikátnost. Nebo je tady snad někdo, kdo by chtěl vidět hraný remake Shreka

Podle serveru Deadline bychom tak měli očekávat v podstatě stejný příběh, který nám nadělil animovaný originál. Hlavním hrdinou se proto opět stane mladý vikinský bojovník jménem Škyťák, který se jednoho dne spřátelí se sympatickým drakem Bezzubkou, jehož druh je opředený legendami.

Momentálně se pro chystaný hraný snímek hledají herci, ovšem žádná konkrétní jména zatím nepadla. Původní animovaná trilogie, která dohromady vydělala až 1,6 miliard dolarů, vychází z knižní série, o níž se postarala britská autorka Cressida Cowell. Na úspěch filmů pak ještě navázaly nejrůznější spin-offy, například seriál Dragons: The Nine Realms z roku 2021, který už vyprodukoval čtyři řady. 

Necháme se každopádně překvapit, nakolik kvalitní bude třeba CGI samotných draků, protože tvůrci budou muset najít rovnováhu mezi realistickým vyobrazením a jistou roztomilostí, která k mnohým drakům z původní série rozhodně patří. Hlavně tedy doufejme, že to nedopadne jako Disneyho remake Lvího krále (2019), kde jednotliví zvířecí hrdinové vypadali kompletně bez jakýchkoliv emocí.

V příštích měsících se snad dozvíme, kdo všechno se k hrané verzi Jak vycvičit draka připojí.

Každopádně nás i tak čeká ještě dlouhé čekání, snímek by totiž měl vejít do kin až 14. 3. 2025.