Už jen samotný fakt, že se dočkáme dalšího dílu o neohrožených bojovnících proti duchařině, vyvolal mezi fanoušky bouřlivé nadšení. A to bylo posilněno poté, co vyšlo najevo, že se o něj postará režisér Jason Reitman. Nejenže to je šikovný režisér, který už svůj talent prokázal na filmech jako Děkujeme, že kouříte a Juno, ale zároveň je to syn Ivana Reitmana, který stál právě za prvními dvěma díly Krotitelů duchů. Před nedávnem se tak režisér rozpovídal o tom, co ho vlastně přimělo jít ve stopách svého slavného otce. S informací přišel web Insider. 

Pokud vám již je přes dvacet let, tak možná se na vás už pomalu začínají snášet otázky, kdy se oženíte/vdáte, kdy chystáte děti, případně kdy si najdete nějakou pořádnou práci. Jason Reitman však konstantně slýchal především jednu určitou otázku – Kdy natočíš vlastní Krotitele duchů? A jakmile schopný režisér ohlásil, že opravdu jedny natočí, rázem se ona otázka změnila na to, co ho k tomu přimělo. Reitman pro to měl však jednoduchou odpověď. Nejenže to byl film, který chtěl natočit pro svého otce a dceru, ale zároveň se s ním pojí i příběh, jenž potřeboval převyprávět. 

Nutno ovšem dodat, že za ta léta se mladšímu Reitmanovi úspěšně podařilo vymanit se ze stínu svého otce, což zrovna v takovém případě nebyl vůbec jednoduchý úkol. Zároveň si ale bude muset dát opravdu setsakramentsky záležet na tom, aby nadcházející díl stál opravdu za to. Přeci nesmí taťkovi udělat ostudu! 

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz se navrátí ke kořenům celé série. To znamená, že od něho můžeme očekávat comeback starých známých, které doplní nové postavy, mezi které patří třeba herec Paul Rudd. Filmu se dočkáme v listopadu letošního roku.