Již světově proslulé studio A24 se pochlubilo oficiálním trailerem na chystané drama jménem Janet Planet, ve kterém v jedné z hlavních rolí uvidíme Julianne Nicholson (Mare z Easttownu). Podívat se na něj můžete výše.

Příběh by se měl odehrávat v roce 1991 na venkově v západní části státu Massachusetts. Zde si snaží užívat si letní dny 11letá a svou vlastní představivostí uchvácená dívka Lacy (Zoe Ziegler), o kterou se stará její matka Janet (Nicholson). Jak měsíce plynou, do jejich životů vstoupí tři návštěvníci, kteří jsou všichni uchváceni Janetinou okouzlující povahou. Mezitím se Lacy stahuje do svého vnitřního a neskutečně detailního světa, který však začne prosakovat do reality.

Dramatička Annie Baker, držitelka Pulitzerovy ceny, nám tak představí příběh o dětské zkušenosti dcery, která přestává milovat svou matku. 

Annie Baker se postarala jak o scénář, tak i o režii, přičemž snímek bude jejím celovečerním debutem. Film se již objevil na filmových festivalech Telluride a Berlíně, kde se dočkal především pozitivních reakcí. Dále hrají Sophie Okonedo, Elias Koteas, Mary Shultz a Abby Harri.

V amerických kinech se snímek objeví 21. 6. 2024, u nás snad o den dřív.