Stávka scenáristů je konečně oficiálně u konce, tudíž mnozí filmaři se mohou opět vrátit ke své práci. Mezi nimi je i James Gunn, jeden z šéfů DC Films, který spolu s Peterem Safranem připravuje rebootované univerzum jménem DCU. Gunn nám v roce 2025 nadělí svého filmového Supermana, ovšem než padne první klapka, tvůrce se ještě vrátil ke svému seriálu, se kterým se pochlubil minulý rok.

A tím je samozřejmě Peacemaker, seriálový spin-off Sebevražedného oddílu (2021), ve kterém se titulní role tvrďáckého a nemilosrdného ochránce zákona a pořádku ujal John Cena. Druhou sezónu Gunn oznámil minulý rok v únoru, ovšem kvůli výše zmíněné stávce musel na nějaký čas odložit své scenáristické pero. Filmař ale nedávno potvrdil, že se k psaní scénáře pro druhou sezónu opět vrátil. 

Ještě na začátku minulého roku Gunn sliboval, že pro druhou řadu taktéž zrežíruje všechny epizody, ale je otázkou, zda to platí i nadále. Je možné, že jeho povinnosti jakožto šéfa DC Films mu v tom nakonec zabrání, nemluvě o tom, že stále trvající stávka herců mohla zkomplikovat připravovanou produkci jeho snímku Superman: Legacy. Nebylo by proto moc překvapivé, kdyby některé z epizod nakonec natočil někdo jiný.

Nutno dodat, že postava Peacemakera bude jedna z těch, které uvidíme i v DCU, opět by ji měl ztvárnit výše zmíněný Cena. Spolu s ním si své role zopakují také Viola Davis jako Amanda Waller a Xolo Maridueña jako Jaime Reyes (Blue Beetle). Zatím ale není známo, co všechno nám druhá sezóna Peacemakera nabídne, snad se ale nějakých odpovědí dočkáme v následujících měsících. 

Peacemaker je prvním seriálem, na kterým se James Gunn podílel jakožto showrunner. Se scénářem k první řadě mu ještě pomáhali tvůrci jako Brad Anderson, Rosemary Rodriguez a Jody Hill.

Kromě výše zmíněné hvězdy se v ní představili herci jako Steve Agee, Danielle Brooks, Robert Patrick, Jennifer Holland, Chris Conrad, Chukwudi Iwuji, Christopher Heyerdahl a Lochlyn Munro.

Zatím ale není známo, kdy přesně se druhé řady na službě Max (HBO Max) dočkáme.