Však už to znáte. Jakmile vyjde nějaký filmový trhák ze země, kde se nemluví anglicky, rázem si můžeme být jistí, že na to vyjde americký remake. Někdy povedený, někdy vůbec. Stejný případ platí i pro původně dánský film z roku 2018 The Guilty, ve kterém hlavní hrdina přijme tísňové volání od ženy, kterou právě někdo unesl. Žádnou rychlou akci od toho však nečekejte. Unikátní věcí na celém filmu je ta, že nechává prostor pro divákovu fantazii, protože se téměř celý odehrává v jedné jediné místnosti. Po úspěchu filmu se tak následně ohlásil Netflix, že chystá americkou verzi příběhu. A vy se nyní můžete podívat na trailer. 

Pokud jste viděli původní verzi z roku 2018, tak určitě uznáte, že celková zápletka vypadá opravdu dost podobně. Podle traileru to ale vypadá, že celý děj bude ještě okořeněný motivem velkého požáru, který možná nakonec bude také hrát nějakou důležitou roli. I přestože se jedná o další americký remake zahraničního filmu, ještě ho nezavrhávejte. Na scénáři totiž pracoval talentovaný Nic Pizzolatto, který je tvůrcem a scénáristou všech sérií seriálu Temný případ. A dle mého názoru nemohla napínavá krimoška spadnout do klínu snad nikomu lepšímu. Režie se zas ujme Pizzolattův kámoš a spolupracovník Antoine Fuqua, který je například zodpovědný za filmy jako Training Day a Bojovník.

Hlavní roli operátora tísňové linky si zahraje Jake Gyllenhaal. Dále se ve filmu objeví i Ethan Hawke, Peter Sarsgaard a další. Film už premiéroval na filmovém festivalu v Torontu, my se ho ale dočkáme až 1. 10. 2021 na Netflixu. Dáte americkému remaku napínavé krimošky šanci? 

Trailer na dánskou verzi z roku 2018