O tom, kdo vymyslel Pokémony jsme udělali tematické video, které najdete na našem YouTube. Jak ale tato kapesní monstra a jejich svět vznikly podle Pokémoní Mytologie?

Jak se z Pokémonů stal fenomén?

V různých hrách, seriálech a dalších materiálech najdeme několik informací. Všeobecně je přijímán fakt, že vesmír Pokémonů, stejně jako ten náš, vznikl Velkým třeskem. Rozdíl je ale v tom, že existuje jeden konkrétní Pokémon, Arceus, který je doslova bůh. A ano, i tenhle se dá chytit. Ostatně jako každý jiný Pokémon. Právě Arceus stvořil vesmír.

Pak vytvořil několik legendárních pokémonů: Dialga, který měl moc nad časem, Paklia, jenž vládl prostoru a Girantina, který vládl antihmotě. Následně vznikli Uxie, Mesprit a Azelf, strážci vědomostí, emocí a vůle.

Kyogre vznikl z tlaku na dně oceánů, Groudon hluboko v zemském plášti a Rayquaza z minerálů ozonové vrstvy. Pak vznikla spousta dalších pokémonů, kteří zaplnili svět. 

Lidé se vyvinuli právě z některých společných předků s Pokémony stejně, jako jsme se my vyvinuli ze společných předků s některými zvířaty. Ano, i lidé jsou Pokémoni. Technicky. To už ta nedávná kontroverze s únikem informací společnosti Game Freak a Typhlosionom, který svedl lidskou holku dává větší smysl, co? Že netušíte, o co jde? Pokud chcete vědět více, podívejte se na tohle video: