Pátek třináctého patří mezi nejslavnější slasher hororové značky však dob. I přestože jste třeba žádný film neviděli, minimálně jste obeznámeni s tím, že existuje někdo jménem Jason Voorhees s hokejovou maskou a velkou mačetou, který se rozhodně s ničím nemazlí. A už od roku 2022 víme, že proslulé studio A24 připravuje seriálový prequel jménem Crystal Lake, který si vezme pod palec Bryan Fuller, tvůrce slavné série Hannibal (2013).

Jak to ale s chystaným projektem vypadá? Inu, podle určitých zvěstí vcelku bledě. Insider Jeff Sneider nedávno přišel s informací, že studio A24 se nakonec rozhodlo výrobu prequelu zastavit. Zda se ale jedná jen o dočasný stav, zatím známý insider neví. Sneider dále doufá, že stanice Peacock, která měla na prequel také dohlížet, brzy odhalí další informace. 

Ne nadarmo ale u zpráv od insiderů vždy upozorňujeme na to, že nejde o nic definitivně potvrzeného. Server Bloody Disgusting, který se specializuje na hororovou tvorbu, zas na základě nejmenovaných zdrojů hlásí, že seriálový prequel Crystal Lake zrušen nebyl a stále se s ním počítá. Server dále uvedl, že v zákulisí zřejmě došlo k nějakým trablům, kvůli kterým se musel celý projekt jistým způsobem předělat.

Na definitivní odpověď si každopádně budeme muset počkat. V prequelu by se měl objevit jak výše zmíněný Jason Voorhees, tak i jeho šílená matička Pamela. Jednu z vedlejších rolí by si dokonce měla zahrát Adrienne King, která ztvárnila hlavní hrdinku v prvním Pátku třináctého (1980). 

Spolu s Fullerem měl na seriál dohlížet i Victor Miller, autor scénáře k prvnímu dílu z osmdesátek. Ten se s jeho režisérem Seanem S. Cunninghamem nějakou dobu přetahoval o práva, což byl také podle všeho jeden z důvodů, proč byla celá značka mnoho let mrtvá.

Jednu z epizod má dokonce také napsat Kevin Williamson, jeden z otců filmové série Vřískot. Tedy samozřejmě za předpokladu, že je celý projekt stále ještě naživu.