Už v půlce letošního podzimu by do kin mělo dorazit pokračování hororu Úsměv (2022), děsivé podívané od filmaře Parkera Finna, který se chopil otěží režie a scenáristy i pro druhý díl. Stále čekáme na nějaký ten první trailer, který by nám poodhalil, co za křenící se hrůzy na nás čekají tentokrát, zatím ale přichází na scénu známý insider Daniel Richtman s novými informacemi.

Pokračování filmu podle všeho ponese název Smile Deluxe, přičemž příběh by se podle insidera měl zaměřit na mladou ženu, která je poté, co se stane svědkem smrti svého kamaráda, terorizována zlovolnou nadpřirozenou silou. To ji přiměje začít zpochybňovat realitu, protože děsivé výjevy kolem ní každým dnem sílí. 

Klasicky připomínáme, že jde o zvěsti od insiderů, které nemusí být vždy pravdivé. Tak snad nám pořádnou odpověď dá první trailer, který by už nemusel být daleko. Za zavřenými dveřmi už ho každopádně viděli producenti na letošním CinemaConu.

Už od loňského roku víme, že hlavní hvězdou filmu se má stát Naomi Scott (Aladin), která bude s největší pravděpodobností výše zmíněnou a usmívajícím se zlem mučenou mladou ženou. Její postava by podle všeho měla být populární popovou hvězdou, strašlivá kletba by se pak měla šířit mezi jejími fanoušky. Jednoho z nich by si měl zahrát Lukas Gage (Fargo).

Vrátit by se měl také Kyle Gallner, který si opět zahraje Joela, na něhož kletba na konci filmu po skonání hlavní hrdinky přešla. Co se týče zbytku obsazení, dále jsou k filmu upsáni herci jako Dylan Gelula, Rosemarie DeWitt, Peter Jacobson, Raúl Castillo a Miles Gutierrez-Riley.

Z prvního dílu se stal nejúspěšnější horor roku 2022, z rozpočtu 17 mega se mu podařilo celosvětově utržit až 217 milionů dolarů.

Snímek měl být původně exkluzivitou pro službu Paramount+, nicméně jelikož snímek zaznamenal nadšené reakce během testovacího promítání, studio Paramount Pictures se rozhodlo, že film nakonec pošle do kin.

Druhý díl by měl každopádně vyjít 17. 10. 2024.