James Gunn má momentálně plné ruce práce s přípravami na hlavní část produkce chystaného snímku Superman: Legacy, který bude prvním filmovým titulem rebootovaného univerza DCU. Slavný režisér, scenárista a jeden z šéfů DC Films ale myslí i na své další projekty z komiksového světa. Jedním z nich je i seriál Peacemaker (2022), ve kterém John Cena ztvárňuje nemilosrdného ochránce zákona.

Už dlouho víme, že se v budoucnu dočkáme i druhé řady, která byla oznámena ještě v roce 2022. Jak to s její výrobou ale momentálně vypadá? Inu, zdá se, že se budeme muset smířit ještě s dlouhým čekáním. Gunn na sociálních sítích odhalil, že je se psaním scénáře za půlkou. A vzhledem k tomu, že novou sezónu píše už několik měsíců, na vydání v roce 2024 to rozhodně nevypadá. 

Celý projekt zřejmě značně zdržela i stávka scenáristů, ke které došlo loni. Gunn oznámil, že ke psaní scénáře se vrátil na začátku října minulého roku. Není ale známo, kolik toho měl v té době už napsáno. Brzy navíc začne natáčení výše zmíněného Supermana, které určitě také několik měsíců potrvá. Fanoušci by se tudíž měli obrnit trpělivostí.

Dobrou zprávou ale je, že Peacemaker v podání Johna Ceny bude jednou z postav, které uvidíme i v DCU. Co přesně to bude pro druhou řadu znamenat, se každopádně necháme překvapit. Spolu se Cenou si v rebootovaném univerzu své komiksové role zopakují také Viola Davis jako Amanda Waller a Xolo Maridueña jako Jaime Reyes (Blue Beetle). 

Podle serveru CBR to také vypadá, že druhá řada Peacemakera bude hned příští produkcí, na kterou se Gunn po Supermanovi vrhne. Filmař by se měl každopádně postarat jak o scénář, tak i režii jednotlivých epizod.

Co se data premiéry týče, tak bychom si tipli, že druhá řada bude nakonec premiérovat až někdy v první polovině roku 2026, ale to se holt necháme překvapit. Gunn na ni každopádně nezapomněl a zaručeně nám ji jednoho dne nadělí.