Herec, scenárista a režisér Jordan Peele nám v roce 2017 se svým celovečerním režijním debutem Uteč dokázal, že mu to jde i za kamerou. A i přestože je spolu se svým parťákem Keeganem-Michaelem Keyem znám především jako komediant, všechny tři jeho celovečáráky přičichávají k hororovému žánru. Platí to jak pro Uteč, tak i pro následné tituly My (2019) a Nene (2022).

Peele každopádně nelenil a už se vrhl na svůj další tajemný projekt. Jeho výrobu však zřejmě pozastavily stávky herců a scenáristů, které letos po několik dlouhých měsíců sužovaly Hollywood. Zcela původně se zdálo, že bychom se snímku mohli dočkat kolem Vánoc roku 2024. Nedávno ale vyšlo najevo, že studio Universal se rozhodlo film odstranit ze svého kalendáře premiér pro příští rok. 

Momentálně to tudíž vypadá, že další film Jordana Peelea k nám dorazí až v roce 2025. Server Comingsoon se ale domnívá, že natáčení by mohlo začít už příští rok. Během něho by se k nám tak mohly dostávat nějaké šťavnaté informace o tom, kdo všechno se vlastně ve filmu objeví, stejně tak i to, o čem bude.

Peele si ale každopádně dává záležet na tom, aby děj držel co nejdéle v tajnosti, podobně to každopádně dělal i u svých předchozích titulů, včetně zmíněného sci-fi hororu Nene, kde ani podle trailerů nešlo moc poznat, o co vlastně ve filmu půjde. 

Stejně tak je otázkou, jaký vlastně bude mít filmařův chystaný snímek žánr, ale kdyby se jednalo o horor, ani trochu by nás to nepřekvapilo.

Jordan Peele se v minulých letech také podílel jako scenárista na horůrku Candyman: Ďábelský přízrak (2021) a animáku Wendell a Wild (2022).