Už nějaký čas víme, že legendární Michael Mann chystá natočit pokračování (a zároveň i prequel) svého slavného krimi thrilleru Nelítostný souboj (1995), v němž v hlavních rolích zazářili sympaťáci Al Pacino a Robert De Niro. Další díl bude vycházet z knihy Nelítostný souboj: Heat 2, kterou režisér napsal spolu s autorkou Meg Gardiner. Naposledy jsme o filmu psali na začátku roku, jak to s ním ale vypadá nyní?

Inu, Mann pro Los Angeles Times uvedl, že na scénáři stále ještě pilně pracuje. Režisér také odhalil, že by se mohlo začít natáčet někdy ke konci letošního roku, případně až někdy po začátku roku příštího.

Už nějakou dobu také kolují zvěsti o tom, že by si ve filmu mohli zahrát Adam Driver (Ferrari) a Austin Butler (Duna: Část druhá). Když však na drby přišla řeč, Mann pouze řekl, že o tom nemůže mluvit. Zda se herci skutečně k projektu připojili, což je dle mého velice pravděpodobné, se zřejmě dozvíme až po napsaní scénáře, do té doby se budeme muset obrnit trpělivostí. 

V prvním Nelítostném souboji proti sobě stanuli poručík Vincent Hanna (Pacino) a zkušený lupič Neil McCauley (De Niro). Chystaná dvojka popisuje dění před i po událostech prvního filmu, opět se tak zaměří na poručíka Hannu, u kterého zabředneme do jeho minulosti v dobách, kdy u policejního sboru v Chicagu začal pracovat. Stejně tak bude vyprávět o zločinecké dráze mladšího McCauleyho.

V knize se také objevily některé vedlejší filmové postavy, například Chris Shiherlis, kterého ve filmu ztvárnil Val Kilmer, a Kelso v podání Toma Noonana. 

Pokud se snímek skutečně odlepí od země, budeme doufat, že se mu bude slušně dařit v pokladnách kin. Mannův poslední snímek Ferrari, ve kterém si Adam Driver zahrál hlavní roli, naprosto pohořel a stal se komerčním malérem.

Kromě Nelítostného souboje 2 také režisér údajně připravuje remake jihokorejské akční komedie Veterán (2015), ten ale má být ve velice brzkých fázích příprav.