I přestože název je jako dělaný pro nějakou lacinou teenagerovskou komedii, v níž parta mladých lidí touží po vzrušujícím sexuálním dobrodružství, snímek Jak mít sex je ve výsledku chváleným dramatem, které letos zabodovalo na filmovém festivalu v Cannes. A právě dnes film vstupuje i do českých kin, výše se ještě můžete podívat na jeden z trailerů.

Příběh se zaměří na tři mladé ženy z Velké Británie, které mají konečně po zkouškách, v rámci čehož se vydají na řecké ostrovy, aby na nich strávily to nejlepší léto vůbec. Nebude proto chybět alkohol, tanec a možná i nějaké postelové radovánky s místními kluky. Pro jednu z dívek by se tyto prázdniny mohly stát obzvlášť speciální, protože na nich může konečně přijít o panenství. Následná zkušenost ale nakonec příliš příjemná nebude. Snímek by nám měl nabídnout varovný příběh, který zkoumá nejenom sexualitu dospívajících, ale i zapeklitosti ženského přátelství. 

O scénář a režii se postarala Molly Manning Walker, pro kterou je snímek celovečerním debutem. Na zmíněném festivalu v Cannes získala za film cenu Un certain regard.

Ve snímku se objeví herci jako Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake, Enva Lewis, Samuel Bottomley, Eilidh Loan a Laura Ambler.