Když Chadwick Boseman, představitel T’Chally a původního MCU Black Panthera, v roce 2020 zemřel po čtyřletém boji s rakovinou tlustého střeva, Marvel rázem musel vyřešit problém s budoucností druhého dílu. Nabízely se dvě možnosti. Buď bude T’Challa přeobsazen, přičemž se pojede podle původních plánů s jiným hercem, nebo se příběh přepíše do jiné podoby.

Marvel se nakonec vydal onou druhou cestou, což bylo určitě správným rozhodnutím, v rámci toho tak minulý rok vyšlo pokračování Black Panther: Wakanda Forever, které se mimo jiné zabývá odkazem, jenž po sobě T’Challa zanechal.

V poslední době se ale začaly vynořovat další detaily o tom, jaká vlastně byla původní vize filmu, k níž by patrně došlo, kdyby Boseman zůstal naživu. O tom se nedávno rozpovídala představitelka Shuri, tedy herečka Letitia Wright, v rozhovoru pro podcast Empire Movie. Ta odhalila, že jedním z původních plánů bylo mít dva Black Panthery, kteří by v druhém díle bojovali bok po boku. Jedním by byl T’Challa a druhým Shuri. 

Herečka tak během rozhovoru prohlásila následující:

,,Bylo to hořkosladké. Shuri na to vždycky měla. Ale stejně jako v komiksech by to bylo prozkoumáno jiným způsobem, její bratr by jí stál po boku, T'Challa a Shuri by se jako Black Pantheři pokoušeli přijít na to, jak nejlépe bránit svůj národ. Ale takhle to bohužel nedopadlo. Uvědomovala jsem si onu zodpovědnost, věděla jsem, jaká to bude tíha, ale bylo to zkrátka hořkosladké, s čímž jsem hodně zápolila. Ale jsem na sebe nesmírně pyšná, měla jsem velkou podporu.“

Režisér Ryan Coogler taktéž v minulosti odhalil, že pokračování Black Panthera se mělo původně hodně točit kolem vztahu T’Chally a jeho syna. Byla pro něho údajně velká výzva vymyslet příběh, který by dobře pasoval na události po snímku Avengers: Endgame. Coogler tak chtěl s filmem nahlédnout na budování vztahu mezi otcem a synem, který by se především zaměřil na pohled otce, protože v prvním díle to bylo zase naopak.

Film by tak zkoumal jejich vztah po T’Challově pětileté nepřítomnosti, úvodní scéna měla navíc být animovanou sekvencí, ve které Nakia (Lupita Nyong’o) vypráví svému a T’Challově synovi o jeho slavném otci. A jelikož Thanos vyhladil půlku vesmíru, T’Challův syn Toussaint, by svého hrdinského tátu neznal, protože byl jednou z obětí padouchova lusknutí. Další scéna by se poté vrátila do doby, kdy Avengeři zmařili Thanosův plán, přičemž bychom se dočkali sekvence, kdy se T’Challa se svým synem poprvé setká. 

Jak ale víme, v pokračování jsme se dočkali zcela jiného příběhu. I přes nepřítomnost Chadwicka Bosemana se ale snímek Black Panther: Wakanda Forever dočkal poměrně pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků, přičemž jeho celosvětové tržby činí přes 820 milionů dolarů.