Poslední klapka k chystanému filmu Karate Kid: Legendy padla před čtyřmi měsíci. Premiéra je sice ještě stále poměrně daleko, ale studio Sony se již pochlubilo prvním oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže.

Hlavním hrdinou se tak stává Li Fong (Ben Wang), chlapec z Číny, který nalezne svou sílu a životní směr v bojových uměních. Jeho tvrdými a moudrými trenéry se tak zřejmě stanou jak Mr. Han (Jackie Chan), který se nám představil v „rebootu“ The Karate Kid (2010), tak i Daniel LaRusso (Ralph Macchio), jenž je nejznámější tváří celé franšízy už od roku 1984, kdy vyšel první film.

A ano, původně byli oba dva mistři součástí zcela oddělených filmových vesmírů, ale zdá se, že v nadcházejících Legendách se oba světy spojí dohromady. 

Teď už si jen musím počkat na nějaký první oficiální trailer, abychom si udělali představu o tom, co od filmu vlastně očekávat. Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také Sadie Stanley (Goldbergovi), která si má zahrát slečnu, s níž by měl mít hlavní hrdina romantický vztah. Jejího otce jménem Victor si zas zahraje Joshua Jackson (Hranice nemožného).

O režii filmu se postaral Jonathan Entwistle, jeden z tvůrců seriálu I Am Not Okay with This (2020).

Scénář zpracoval Rob Lieber, který je zodpovědný za dětské filmy z roku 2018 jako Králíček Petr a Husí kůže 2: Ukradený Halloween. Dále hrají Shaunette Renée Wilson, Ming-Na Wen, Wyatt Oleff a Aramis Knight.

Snímek do našich kin dorazí 29. 5. 2025.