Jamie Childs je režisér, který natáčel seriály jako Pán času (2005), Jeho temné esence (2019) a Sandman (2022). A už brzy filmovým nadšencům nadělí svůj celovečerní debut, který bude mít podobu thrilleru jménem Jackdaw. Venku už také máme krátký trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se má zaměřit na bývalého motokrosového šampiona a veterána (Oliver Jackson-Cohen), který se nyní stará o svého bratra. To ale není nic jednoduchého, protože je momentálně na mizině. Jednoho dne se ale naskytne dobrá příležitost, díky které si bude moct pořádně namastit kapsy. Jeho úkolem bude vyzvednout tajemný a především ne úplně legální balíček na břehu Severního moře. 

Ale jak tomu už v thrillerech tohoto typu bývá, věci samozřejmě nepůjdou vůbec hladce. Nejenže náš hrdina zjistí, že byl podveden, ale zároveň jeho mladší bratr zmizí neznámo kam. Tyto okolnosti ho přinutí vydat se na zrádnou, nelehkou a hlavně nebezpečnou noční jízdu na sever Velké Británie.

Těšit bychom se tak měli na řádně napínavý příběh, který se bude kompletně odehrávat během jedné mrazivé noci. Jednu z primárních rolí by si ve filmu měla zahrát také Jenna Coleman, hlavní hvězda ze seriálu Viktorie (2016), která je také známou tváří z Pána času a Sandmana. 

Jamie Childs se postaral jak o režii, tak i o scénář. Kromě zmíněných sérií se také podílel na tvorbě seriálových titulů jako Zločiny z vřesovišť (2011) a letošní Willow.

Dále se ve filmu objeví herci jako Rory McCann, Thomas Turgoose, Allan Mustafa, Vivienne Acheampong, Austin Haynes, Joe Blakemore, Racheal Ofori a Leon Harrop.

Snímek již premiéroval na americké akci Fantastic Fest minulý týden v pátek, tak doufejme, že se v nejbližší době dozvíme, zda někdy dorazí také k nám.