Pokud všechno půjde hladce, tak už příští rok na jaře k nám dorazí filmová adaptace legendárního Minecraftu, na jejíž podobu jsme opravu velice zvědaví. Datum premiéry je sice ještě daleko, zatím také ani nevíme, kdy se dočkáme prvního traileru, ale na 4chan unikly fotky, které nám dají alespoň částečnou představu o tom, co můžeme očekávat.

Jedna z nich odhaluje obyvatele kostičkovaných světů jako Creepera, ovečku a včelku, druhá zas odhaluje podobu hrdiny Stevea, jehož si zahraje starý dobrý Jack Black, dokonce sedí i barva oblečení! Obě dvě fotky si můžete prohlédnout níže. Je zde ještě jistá možnost, že se nejedná o pravé fotky z filmy, je ale nutné dodat, že byly z výše zmíněného serveru zase rychle staženy. Tak holt uvidíme.

Podle popisu se zdá, že Steve v kostičkovaném světě přebývá už dost dlouho na to, aby si zde pro sebe vybudoval spokojený pixelový život. Jeho nejlepším přítelem je ochočený vlk jménem Dennis, jehož však zajme zlý Malgosha. Bude tak na čtyřech návštěvnících, aby vlka zachránili. 

Podle předešlých zpráv se měl příběh zaměřit na mladou dívku a její skupinu dobrodruhů, kterou čeká přetěžký úkol. Zachránit celou krychlovitou dimenzi Overworld, kterou ohrožuje strašlivý černý drak Ender Dragon. Není ale známo, zda to pořád platí. Odpověď nám snad dá až nějaký ten první trailer. Natáčení každopádně skončilo v dubnu, přičemž snímek je již nějaký čas v postprodukci, tudíž trailer by nemusel být daleko.

Níže si každopádně ještě můžete prohlédnout nějaké starší fotky z příprav natáčení filmu, stejně tak si můžete pustit i krátké video přímo od Jacka Blacka, který se chová jako… no, typický Jack Black.

Film bude vycházet z veleúspěšné budovatelské open-world hry od švédského studia Mojang Studios, která patří mezi komerčně nejúspěšnější videoherní tituly všech dob.

Kromě Blacka se ve filmu ještě objeví herci jako Emma Myers, Danielle Brooks, Sebastian Eugene Hansen, Jason Momoa a Jennifer Coolidge.

Režii si vzal pod palec Jared Hess, který už s Blackem natočil komedii Boží zápasník (2006). Mezi jeho další tituly patří například Napoleon Dynamit (2004) a Zilionáři (2016).

Do našich kin by měl film dorazit 3. 4. 2025.