Studio Illumination se po nějakém čase vrací ke své slavné animované značce, kterou odstartoval snímek Já, padouch. A letos v létě se můžete těšit na čtvrtý díl, který už má na světě i první oficiální trailer. Podívat na se něj můžete výše. A ano, jako první v něm samozřejmě uvidíme Mimoně, čekal snad někdo něco jiného?

Na scénu se tak opět vrací zklidněný padouch Gru (Steve Carell), který si evidentně žije spokojeným rodinným životem se svou ženou Lucy (Kristen Wiig) a několika dětmi. Ten ale naruší nový záporák jménem Maxime Le Mal alias Max Superball (Will Ferrell), který nedávno uprchl z vězení. Jeho cílem se stává Gru, kterému se chce krutě pomstít. Gru a jeho rodina se proto musí vydat na bezpečné místo, ale z traileru je zřejmé, že na ně čeká dobrodružství, které bude zahrnovat i jakousi vloupačku. Další podrobnosti o ději nám snad odhalí další upoutávka. 

Animovaná série Já, padouch měla s každým dalším dílem lepší a lepší tržby. Jedničce (2010) se podařilo celosvětově utržit přes 546 milionů dolarů, dvojce (2013) zas 971 milionů a trojce (2017) se dokonce podařilo překonat miliardovou hranici.

Trefou do černého byl pro studio Illumination i filmový spin-off Mimoni (2015), který měl taktéž miliardové tržby (1,1 miliardy), k této hranici se pak přiblížilo i následné pokračování Mimoni 2: Padouch přichází (2022), které utržilo přes 940 milionů celosvětově. Necháme se každopádně překvapit, jak si povede čtvrtý Já, padouch. Na tom se začalo pracovat už od roku 2017, přesněji jen pár měsíců po premiéře trojky. 

O režii se postarali Patrick Delage a Chris Renaud, který se podílel i na režii prvních dvou dílů. O scénář se postaral Mike White, který pro Illumination také napsal jejich novinku z minulého roku jménem Ptáci stěhováci. Dále hrají Miranda Cosgrove, Steve Coogan, Pierre Coffin a další.

V kinech se snímek objeví 4. 7. 2024.