Slavná hororová franšíza Insidious se k nám loni vrátila se svým již pátým dílem s podtitulem Červené dveře, který byl zároveň režijním debutem Patricka Wilsona, představitele Joshe Lamberta. Ale i přestože se o titulu mluvilo jako o finální kapitole příběhu rodiny Lambertových, filmová značka ještě neřekla své poslední slovo.

Studio Sony hlásí, že šestý Insidious je oficiálně ve výrobě, přičemž na světě už dokonce máme i datum premiéry. Snímek by měl vyjít 29. 8. 2025, u nás zřejmě klasicky o den dříve. Zatím není vůbec známo, o čem vlastně další hororová kapitola bude, stejně tak ani nevíme, zda se vrátí třeba výše zmíněný Patrick Wilson nebo producent a scenárista Leigh Whannell. Snad se tedy dalších šťavnatých informací dočkáme ještě letos. 

Vlastně není divu, že Sony se nechce se slavnou značkou, které v roce 2010 jakožto režisér vdechl život mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů), loučit. Insidious: Červené dveře sice kritiky příliš neohromil, ale z hlediska tržeb si vedl slušně, z rozpočtu 18 milionů se mu podařilo utržit přes 189 mega celosvětově.

I tak je ale oznámení o uvedení dalšího filmu v příštím roce trošičku překvapivé, protože producent James Blum loni uvedl, že po vydání Červených dveří čeká značku „velice dlouhý odpočinek“. No, dva roky bychom rozhodně nepovažovali za nějakou dlouhatánskou přestávku, obzvlášť s ohledem na to, že na Červené dveře museli fanoušci slavné hororové značky čekat více než 5 let. Tak se necháme překvapit, co z toho nakonec vyleze. 

Ve výrobě je také spin-off, který ponese název Thread: An Insidious Tale, na němž se pracuje už od loňského roku. O scénář a režii by se měl postarat Jeremy Slater, tvůrce seriálů Exorcista (2016) a Umbrella Academy (2019). Zahrát by si v něm měli herci Mandy Moore (Raubíř Ralf a internet) a Kumail Nanjiani (Krotitelé duchů: Říše ledu).

Co se chystaného šestého filmu týče, tak zatím není známo, kdo si ho vezme pod palec.