Režisér a scénárista James Wan patří zcela bezpochyby mezi nejslavnější hororové tvůrce současnosti. Nejenže je otcem známé (a patrně i nekonečné) filmové série Saw, ale taktéž je tvůrcem filmů jako V zajetí démonů a Insidious, ze kterých následně vzešla i další pokrčování. V tomto ohledu se daří především sérii Insidious, jejíž první díl vyšel v roce 2010. Ten z rozpočtu, který činil „pouhých“ 1, 5 milionů dolarů, vydělal necelých 100 milionů, tudíž sequel měl v podstatě zaručený. Série se tak následně dočkala tří dalších pokračování, přičemž všechny se mohly chlubit podobným komerčním úspěchem. Čtvrtému dílu s názvem Poslední klíč se dokonce podařilo vydělat necelých 168 milionů dolarů (z rozpočtu 10 milionů), bylo tudíž jen otázkou času, kdy bude série pokračovat dílem pátým. A přesně tomu začne během jara oficiální produkce. 

Insidious 5 ponese název The Dark Realm, přičemž režie se tentokrát ujme Patrick Wilson, který si ve filmu zároveň opět zahraje jednu z hlavních rolí. Ten informaci o zahájení produkce odhalil během rozhovoru pro ScreenRant. Produkce tak má začít během jara, momentálně jsou tvůrci ve fázi, kdy hledají vhodné lokace pro natáčení. Bude se tak jednat o Wilsonův režisérský debut, tak uvidíme, nakolik zdárně si s tím charismatický herec poradí. O samotném příběhu toho ale příliš nevíme, údajně se ale samotný děj má odehrávat deset let po událostech prvního dílu. Těšit se tak můžeme i na návrat Tye Simpkinse, který opět ztvární nyní již vysokoškoláka Daltona Lamberta.

Scénář k filmu si vzal na starost Scott Teems, který byl například jedním ze scénáristů, co jsou zodpovědní za hororový snímek Halloween zabijí z minulého roku. Film budou produkovat původní tvůrci celé série, tedy James Wan a Leigh Whannell. Přidají se k nim ještě producenti Jason Blum a Oren Peli. Datum premiéry zatím neznáme, ale očekává se, že bychom se jí měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.