Už za měsíc bude na streamovací službě Apple TV+ premiérovat zbrusu nová limitovaná sci-fi série jménem Extrapolations, která se může chlubit opravdu pořádným hvězdným obsazením. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do relativně blízké budoucnosti, kde lidstvo učinilo velké pokroky kupředu. Konečně stanula lidská noha na Mars, rakovina byla vymýcena a každodenní životy ulehčují nejrůznější technologie a vychytávky. Přesto je tu ale jeden velký problém, na který jsou lidé krátcí. A tím jsou zničující klimatické změny, které s sebou přinášejí stále více a více chaosu. Oficiální synopse seriálu slibuje, že bychom se měli dočkat osmi různých příběhů, které se zaměří na různé jedince, co musí v těchto nelehkých dobách žít. A jelikož má mít celá série dohromady osm epizod, zdá se, že každá z nich se zaměří na odvyprávění jednoho z oněch příběhů. 

I přestože každý příběh se bude v určitých ohledech od těch ostatních lišit, všechny ponesou stejné poselství, tedy varování před klimatickými změnami, které se nám mohou jednoho dne stát osudnými. Kromě toho by měly jednotlivé epizody zkoumat témata jako láska, víra, rodina a práce.

Série stojí za pozornost už jen kvůli opravdu velice působivému hereckému obsazení. Na palubě jsou tak například hvězdy jako Meryl Streep, Edward Norton, Indira Varma, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Tobey Maguire, Michael Gandolfini a Kit Harrington. 

Hlavním tvůrcem, scenáristou a režisérem jednotlivých epizod se stal Scott Z. Burns, který napsal scénáře pro známé snímky jako Nákaza (2011), Vedlejší účinky (2013) a Zpráva (2019). Taktéž se podílel na psaní scénáře ke snímku Bourneovo ultimátum (2007), vynikajícímu třetímu dílu slavné filmové série s Mattem Damonem.

Kromě výše zmíněných se také můžeme těšit na herce jako Yara Shahidi, Daveed Diggs, Matthew Rhys, Heather Graham, Sienna Miller, Tahar Rahim, David Schwimmer, Neska Rose, Judd Hirsch, Cherry Jones, Diane Lane, Adarsh Gourav, Gaz Choudhry, Keri Russell, Gemma Chan, Hari Nef, Eiza González, Ben Harper, Murray Bartlett a MaameYaa Boafo.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 17. 3. 2023.