Americká herečka Shelley Duvall za sebou zas až tolik snímku nemá, i tak se ale jedná o jednu z nejznámějších tváří hororového žánru. Mnozí ji totiž budou nejlépe znát ze slavné filmové adaptace Osvícení od Stanleyho Kubricka, kde ztvárnila ukřičenou Wendy Torrance.

Ovšem krátce po přelomu tisíciletí se po ní slehla zem. Jejím posledním filmem byla komedie Manna from Heaven, která vyšla v roce 2002. Na veřejnosti se zas naposledy objevila v roce 2016 v pořadu Dr. Phil, kde během rozhovoru mimo jiné mluvila o svém osobním boji s psychickými problémy a duševní nemocí, která přispěla k jejímu odchodu do hereckého důchodu.

Nicméně server Deadline nedávno odhalil, že herečka se do světa filmu po dlouhých dvaceti letech vrací. A to skrze chystaný nízkorozpočtový horůrek. 

Hereččina výše uvedená fotka pochází ze zákulisí natáčení snímku, který ponese název The Forest Hills. V něm by se hlavní postavou měl stát muž jménem Rico (Chiko Mendez), který začal trpět příšernými nočními můrami poté, co utrpěl zranění hlavy v Catskillských horách. Duvall by si měla zahrát jeho matku, která se pokusí být svému synovi oporou.

O režii filmu se postará Scott Goldberg, který je nesmírně nadšený, že se mu podařilo herečku do filmu dostat. Zatím však není známo, kdy přesně bude snímek premiérovat. S nadcházejícími měsíci bychom se ale mohli dočkat jak více informací o ději, tak i nějakého toho prvního traileru. 

Shelley Duvall se kromě Osvícení objevila také ve filmech jako Nashville, Annie Hallová a Tři ženy, za který na festivale v Cannes v roce 1977 vyhrála cenu Nejlepší herečky. Doufejme tedy, že její návrat bude jaksepatří uspokojivý.

A že nám všem po dlouhých letech zase jednou řekne: ,,Hello, I am Shelley Duvall.