Před pár měsíci v kinech konečně po dlouhé době čekání premiéroval snímek Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy's), filmová adaptace slavné hororové indie hry, kterou si vzal pod palec Scott Cawthon. A i přestože kritiky film příliš nenadchnul, z komerčního hlediska si vedl skvěle. Z rozpočtu 20 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo utržit více než 295 mega, což je vyloženě parádní výsledek.

Jedná se tak nejenom o komerčně nejúspěšnější horůrek roku 2023, ale také o nejúspěšnější film v historii studia Blumhouse Productions. Sama režisérka Emma Tammi minulý rok na podzim prohlásila, že by se ráda vrhla i na pokračování, ale o jeho vzniku měly rozhodnout právě tržby jedničky. Tržby má každopádně film parádní, ale druhý díl pořád ještě nedostal oficiálně zelenou. Zdá se ale, že fanoušci nemusí mít obavy, alespoň to vyplývá ze slov Joshe Hutchersona, který ve snímku ztvárnil hlavní roli. 

Hutcherson pro sever Variety nedávno uvedl, že na dvojce se aktivně pracuje. Podle všeho se tvůrci momentálně zabývají příběhem, do další fáze se ale chtějí dostat co nejdříve. Sám se každopádně velice těší na to, co přijde dál. Herec následně vyjádřil nadšení z toho, nakolik vřele diváci snímek přijali, pochválil také výše zmíněnou režisérku Emmu Tammi.

Server Variety každopádně už oslovil i společnost Blumhouse Productions, aby se k otázce druhého dílu vyjádřila. Každopádně by bylo opravdu hodně divné, kdyby po takovém komerčním úspěchu v kinech na žádný druhý díl nedošlo, fanoušci se tudíž zřejmě nemusí obávat, že by sága o vraždícím Freddym a jeho kamarádech skončila předčasně. 

Režisérka Emma Tammi debutovala v roce 2018 se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty (2018).

Dále se ve filmu objevili herci jako Piper Rubio, Elizabeth Lail, Matthew Lillard, Kat Conner Sterling a Mary Stuart Masterson.