BioShock je jednou z velice ikonických her předminulé dekády, jelikož téměř kdokoliv, kdo v roce 2007 vstoupil do podmořského města Rapture, se do světa BioShocku zamiloval. Nebylo to jen prostředí, které si získalo vaši pozornost, ale i postavy, gameplay a příběh samotný. Vše do sebe prostě perfektně zapadalo. Není tedy divu, že se BioShock dočkal dvou pokračování, zatímco v tuhle chvíli se pracuje na čtvrtém.

U dalších dílů série to ale neskončilo, jelikož pouhý rok po vydání prvního BioShocku byla potvrzena filmová adaptace. Tu dostal na starost režisér Gore Verbinski, kterého můžete znát díky prvním třem Pirátům z Karibiku nebo hororové sérii Kruh. Na film se dokonce nemělo čekat moc dlouho a vyjít měl v průběhu roku 2011. To se ale nestalo. Práce na filmu totiž byly zastaveny osm týdnů před začátkem natáčení. Důvodem byl Rkový rating, který chtěl Verbinski u filmu mít a zároveň velká nákladnost celého snímku.

Ačkoliv byl film zrušen, nedávno se na povrch dostala informace týkající se jednoho herce, který se tehdy mohl ve filmové adaptaci objevit. Tím hercem byl samozřejmě Eddie Redmayne, který podal společně s Jamiem Dornanem rozhovor magazínu Variety.

Redmayne se rozpovídal o své minulosti, kdy ještě žil společně s Dornanem v Los Angeles a společně se snažili vybudovat si kariéru. A právě zde se oba dva dostali na konkurz, ve kterém se oba snažili získat stejnou roli týkající se filmové adaptace BioShocku.

"Ty [Jamie Dornan] a Andrew Garfield a já jsme si posílali SMS a snažili jsme se vzpomenout si, co ty věci byly. A jednou z nich byl BioShock. Pamatuješ si BioShock? Byli jsme na sebe rozzuření, zatímco jsme si tím procházeli a soutěžili o stejnou roli," řekl Redmayne magazínu Variety.

Ohledně toho, o jakou roli se ucházeli, se bohužel nezmínili, ale když vezmeme v potaz, o jaké herce se jedná, je dost možné, že se jednalo o některou z důležitých postav hry. Soupeřili o roli protagonisty Jacka či se snad ucházeli o možnost ztvárnit Andrew Ryana? To jsou bohužel otázky, na které se nám nedostane odpovědí.

Filmová adaptace BioShocku je sice delší dobu už mimo hru, ale v poslední době se nám s filmy podle her roztrhl pytel, takže kdo ví, jestli se přece jen BioShock neobjeví na filmovém plátně. Já osobně bych to uvítal a to klidně i s Eddiem Redmaynem v některé z rolí. Jak to vidíte vy? Podívali byste se na BioShock v hrané podobě a uvítali byste v něm Redmayna?