Filmů o legendárním zbojníkovi Robinu Hoodovi je na světě mnoho, jeden z posledních byl ten z roku 2018 s Taronem Egertonem, na který se ale raději snažíme zapomenout. V přípravě ale máme novou verzi, která si na tuto slavnou postavu posvítí krapet jinak. Ve výrobě je snímek jménem The Death of Robin Hood, ve kterém se v hlavních rolích představí Hugh Jackaman (Deadpool & Wolverine) a Jodie Comer (Poslední souboj).

V této verzi je Robin Hood už bojem ošlehaný samotář, který se potýká se svým minulým životem, jenž byl plný zločinů a vražd. Po utrpění vážného zranění se ho ujme tajemná žena, se kterou přijde šance na spásu. Natáčení by mělo začít příští rok v únoru. 

O scénář a režii se postará Michael Sarnoski, který v roce 2021 debutoval se svým oceňovaným dramatem Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Příští měsíc se od něho také dočkáme dalšího filmového Tichého místa s podtitulem První den, který už má na světě trailer. Na palubě máme každopádně zdatného filmaře, snad se tudíž máme nač těšit.

Příběh Robina Hooda byl ve filmových a seriálových titulech odvyprávěn už mnohokrát. Jeden z nejznámějších snímku je například Robin Hood: Král zbojníků (1991), kde si slavného banditu zahrál Kevin Costner, za zmínku také stojí seriál z roku 1984 od Richarda Carpentera. A samozřejmě nesmíme zapomenout na legendu všech legend, kterou je film Bláznivý příběh Robina Hooda (1993), který nám nadělil Mel Brooks. 

Start hlavní části produkce je ještě daleko, další informace o ději a obsazení se k nám zřejmě dostanou až nějaký čas před padnutím první klapky. Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry.