Slavná značka Looney Tunes, ze které pocházejí animovaní hrdinové jako Bugs Bunny a Kačer Daffy, bude už za několik let slavit 100 své existence. V rámci toho je docela překvapivé, že za celou tu nevznikl žádný kompletně animovaný celovečerní snímek, který by byl určen přímo pro kina. Jistě, máme zde slavné tituly jako Space jam (1996) a Looney Tunes: Zpět v akci (2003), ty ale byly mixem hraného a kresleného stylu.

To se ale brzy změní. Server Variety nedávno odhalil, že se můžeme těšit na podívanou jménem The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie. Studio GFM Animation snímek příští týden představí na americkém filmovém trhu, na které by se mělo pochlubit i prvními upoutávkami. Bude se tak skutečně jednat o první plně animovaný celovečerní film Looney Tunes vytvořený exkluzivně pro kina. 

Co se příběhu týče, těšit bychom se měli na velkolepou sci-fi komedii, ve které se hlavními postavami stanou Kačer Daffy a Prasátko Porky. Oba dva se tak stávají poslední nadějí pro planetu Zemi, která bude muset čelit strašlivé mimozemské invazi. Další detaily o ději zatím k dispozici nejsou, ale je možné, že se je dozvíme už příští týden po představení snímku na zmíněném trhu.

Ať už ale bude příběh jakýkoliv, rozhodně můžeme počítat s tím, že chystaný animák nabídne onen trhlý humor plný nadsázky, díky kterému se celá značka proslavila. Zda se už příští týden dočkáme i nějakého toho prvního oficiální traileru, je však ve hvězdách. 

O režii filmu se postaral Peter Browngardt, který je také tvůrcem animovaného seriálu Looney Tunes: Animáky (2019). Psal také pro série jako Čas na dobrodružství (2010) a Strejda děda (2013). Snímku bychom se měli dočkat někdy v první polovině roku 2024.