Během první dekády 21. století vznikla celá řada legendárních seriálových počinů – The Wire (2002), Ztraceni (2004), Útěk z vězení (2005), Dexter (2006), Perníkový táta (2008) a mnohé další.

Jednoznačně mezi ně můžeme řadit i slavnou sérii Hrdinové (2006), které vdechl život filmař Tim Kring. Sága o jedincích se „zvláštními“ schopnostmi, která vyprodukovala čtyři sezóny, má stále velkou fanouškovskou základnu, přičemž v roce 2007 to seriál dokonce dotáhl na nominaci na Zlatý glób. V roce 2015 pak přišlo pokračování v podobě seriálu Hrdinové: Znovuzrození, které však už mělo podstatně horší přijetí.

A nyní se zdá, že se dočkáme dalšího návratu. Server Deadline hlásí, že ve výrobě je nová seriálová událost, která ponese název Heroes: Eclipsed. Postarat by se o něj měl opět Tim Kring, který je zároveň hlavním scenáristou. 

Příběh by se měl odehrávat roky po událostech poslední řady původního seriálu, zaměřit by se tak měl na zcela jinou skupinku lidí s unikátními silami a schopnostmi, které jim navždy změní životy. Čelit tak budou jak novým padouchům, tak i některým starým známým tvářím, ovšem žádné konkrétní jméno zatím neznáme. Bude tak na nové skupině hrdinů, aby zabránila svým nepřátelům potlačit další krok v lidské evoluci a zachránila svět.

Kring by měl momentálně připravovaný seriál nabízet různým studiím, zda bude nějakým způsobem navazovat na zmíněné Znovuzrození, zatím není známo. 

Zajímavé také je, že oznámení o seriálu proběhlo v týdnu, kdy v Severní Americe došlo k úplnému zatmění Slunce, což je pro původní seriál v podstatě taková ikonická událost.

Jelikož je seriál ještě v brzkých fázích příprav, zatím není známo, kdo všechno se v něm vlastně objeví. Snad se ale nějakých pořádných odpovědí dočkáme ještě letos.