Chystaný hraný seriál Spider-Man Noir bude unikátním pavoučím dobrodružstvím, na které se obzvlášť těšíme. V hlavní roli černobílé verze titulního hrdiny se představí Nicolas Cage, který postavě propůjčil svůj hlas i ve chváleném animáku Spider-Man: Paralelní světy (2018). Nyní se k projektu připojuje další herecká tvář.

Tou se stane čínská herečka Li Jun Li, která by si měla zahrát jakousi zpěvačku v honosném nočním klubu v New Yorku. Není známo, o koho přesně půjde, podle všeho by se ale její postava měla objevit ve vícero epizodách. Herečku můžeme znát z filmů jako Nikdy není pozdě (2015) nebo Babylon (2022), taktéž si zahrála v seriálech jako Mrtvý bod (2015) a Exorcista (2016).

Kromě Cage a Li se k seriálu připojili také Lamorne Morris (Fargo) a Brendan Gleeson (Víly z Inisherinu). Morris ztvární Robbieho Robertsona, redaktora newyorských novin Daily Bugle, Gleeson by si zas údajně měl zahrát záporáka.

Jak už dlouho víme, děj seriálu se má odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Cage se zde představí v roli stárnoucího soukromého vyšetřovatele, na kterého se štěstí v poslední době příliš nelepilo. Následně bude nucen zápolit se svým minulým životem jakožto jediný superhrdina ve městě. 

Původní komiksy The Spider-Man Noir debutovaly v roce 2009, přičemž byly součástí marvelovského noir univerza. V této verzi titulního hrdinu kousne pavouk, který se skrýval uvnitř uzmutého artefaktu. Následně pak prodělá vizi, ve které se mu zjeví pavoučí bůh, jenž mu propůjčí superschopnosti.

Showrunnery se stanou Oren Uziel (22 Jump Street) a Steve Lightfoot (The Punisher). O režii prvních dvou epizod se postará Harry Bradbeer, který natočil oba dva díly Enoly Holmesové, dále natáčel pro série jako Sugar Rush (2005) a Potvora (2016).

Seriál by měla uvést služba Amazon Prime Video, stále ale zatím nevíme, kdy k tomu dojde.