Akce Geeked Week 2023, během které Netflix láká na své nadcházející filmové a seriálové projekty, pokračuje svým třetím dnem. Zatím nám ale služba naděluje jen takové předkrmy, hlavní chod dorazí až ve zbytku týdne, kdy proběhne prezentace v podobě live-streamu. A už zítra bychom se měli dočkat prvního pořádného traileru na seriál Avatar: Legenda o Aangovi, hranou verzi slavné animované série z roku 2005.

Služba však mezitím zveřejnila první plakát, který si můžete prohlédnout níže. Na něm se nachází jak hlavní protagonista Aang (Gordon Cormier), tak i jeho parťáci Katara (Kiawentiio) a Sokka (Ian Ousley). Verze Netflixu se má každopádně od té animované mimo jiné lišit tím, že má být o něco dospělejší a vážnější, i tak by nám ale měla nabídnout podívanou, ke které si bude moct sednout celá rodina. 

Děj by se jinak od původní verze lišit neměl. Hlavním hrdinou se tak opět stane Aang, který musí naplnit svůj osud a v rámci své role Avatara ovládnout všechny čtyři živly, tedy, oheň, vodu, zemi a vzduch, aby mohl obnovit rovnováhu ve světě, jenž sužuje válečný konflikt. Primární hrozbou se tak stává Ohnivý národ, který vede mocný Pán ohně Ozai (Daniel Dae Kim), toho jsme si už mohli prohlédnout na zveřejněných fotkách z minulého měsíce.

Je otázkou, co všechno nám vlastně ukáže chystaná upoutávka. Tu jsme už očekávali v červnu během netflixovské akce TUDUM, ale tehdy jsme nakonec dostali pouze kratičký teaser, který jen nalákal na kamenné znaky čtyř živlů. Tak doufejme, že tentokrát se nás služba pokusí nějak ohromit. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Albert Kim, který psal scénáře pro seriály jako Dokonalý podraz (2008), Nikita (2010) a Ospalá díra (2013).

O režii jednotlivých epizod se postarali Michael Goi (Megan is Missing), Roseanne Liang (Stín v oblacích), Jabbar Raisani (Outpost 37) a Jet Wilkinson (The Punisher).

Seriál se na Netflixu objeví v roce 2024.