Ať už se nám to líbí, nebo ne, hraný remake od Disneyho dostane i fajn animák Lilo & Stitch (2003). I přestože ještě žádný oficiální trailer na světě nemáme, na letošní akci D23 Expo byla odhalena „live-action“ podoba titulního mimozemšťana Stitche. Tehdy také Disney sliboval, že snímek vyjde někdy během léta roku 2025. Zdá se ale, že chystaný titul nakonec dorazí o trochu dřív.

Na světě totiž máme oficiální datum premiéry, které spadá na 23. 5. 2025. To znamená, že remake se porve o zájem diváků v kinech s akčňákem Mission: Impossible Odplata - Druhá část, který do amerických kin vstoupí ve stejný den. Co se nějakého prvního traileru týče, je možné, že Disney ho vydá ještě letos, ale osobně bych to spíše viděl až po začátku příštího roku. 

Příběh bude opět vyprávět o malé dívce jménem Lilo (Maia Kealoha), která se ujme jakéhosi podivného modrého ,,psíka“, jehož pojmenuje Stitch (Chris Sanders). Netuší však, že její nový kamarádíček je ve skutečnosti inteligentním mimozemšťanem, po kterém usilovně pasou další emzáci. A stopy je eventuálně zavedou na Zemi, kde prohnaný Stitch ztroskotal. Mezitím se ale mezi malou Lilo a Stitchem utvoří pevné přátelské pouto.

Dále se ve filmu představí Sydney Agudong jako Nani, Zach Galifianakis jako Dr. Jumba Jookiba, Billy Magnussen jako Agent Pleakley, Kaipo Dudoit jako David Kawena, Courtney B. Vance jako Cobra Bubbles, Tia Carrere jako Mrs. Kekoa a Amy Hill jako Tūtū.

O režii se postaral Dean Fleicher-Camp, tvůrce velice milého snímku Marcel, ulita s botami (2021). O scénář se postaral Chris Kekaniokalani Bright.