Kdepak, Disney se rozhodně v nejbližší době nehodlá s oním neustálým předěláváním svých animovaných klasik zastavit. Do hrané podoby tak převedou ještě mnoho dalších snímků. Jedním z nich bude i milý a úspěšný animák Lilo a Stitch, který vyšel v roce 2002. Příběh pojednával o malé dívce jménem Lilo, která se ujme jakéhosi podivného modrého ,,psíka“, jehož pojmenuje Stitch. Netuší však, že její nový kamarádíček je ve skutečnosti inteligentním mimozemšťanem, po kterém usilovně pasou další emzáci. A stopy je eventuálně zavedou na Zemi, kde prohnaný Stitch ztroskotal. O výrobě hraného remaku už víme nějaký ten pátek, ale teprve nedávno jsme se konečně dozvěděli, kdo snímek nakonec zrežíruje.

O remake se postará Dean Fleicher-Camp, který minulý měsíc zabodoval se svým milým komediálním dramatem jménem Marcel the Shell with Shoes On. Hlavním hrdinou v něm je mořská mušlička jménem Marcel, která se vydá za velkolepým dobrodružstvím, aby mohla najít svou rodinu. Podle serveru Deadline byl následný úspěch filmu důvodem, proč Disney nakonec předal otěže režiséra právě jemu. Nutno dodat, že Dean Fleicher-Camp má za sebou především krátkometrážní tvorbu, Marcel the Shell with Shoes On byl jeho zcela prvním celovečerákem. Tak doufejme, že se bude podobný úspěch opakovat i v případě připravované hrané předělávky. 

O scénář se údajně stará Mike Van Waes, ale patrně se k němu má připojit ještě Chris Kekaniokalani Bright. Zatím však není známo, zda remake poputuje přímo na Disney+, nebo se nejdříve podívá do kin. Taktéž zatím nevíme, kdy přesně bychom se filmu mohli dočkat.