Nani?! Ano, přesně ta. Jednu z primárních rolí ve slavném animovaném filmu Lilo a Stitch hraje kromě titulního dua také Nani Pelekai, starší sestra Lilo, která se o svou sestřičku od dob smrti jejich rodičů sama stará. A je samozřejmě jasné, že se jí dočkáme také v chystaném hraném remaku, jenž by měl eventuálně premiérovat na Disney+. Nyní už konečně také víme, kdo si ji v hrané předělávce zahraje.

Roli Nani nakonec získala Sydney Elizebeth Agudong, americká herečka, která se příhodně narodila na Havaji. Její filmografie ovšem zatím zas tak bohatá není, stále se tak jedná o poměrně novou tvář. Mihla se například v sériích jako Drsná čtrvť (2018) a dvacáté řadě Námořní vyšetřovací služby (2003). Nedávno také skončila její účast na natáčení dobrodružného filmu At Her Feet, kde ztvárnila hlavní roli. Na hereččinu fotku se můžete podívat níže. 

Jak už od začátku měsíce víme, k Agudong se v roli hrané Lilo připojí dívka jménem Maia Kealoha, pro kterou bude snímek hereckým debutem. Taktéž můžeme počítat s přítomností herce Zacha Galifianakise, hvězdy z filmové trilogie The Hangover (Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí), jenž se vší pravděpodobností propůjčí hlas milovanému modrému emzákovi Stitchovi. A ano, podle všeho ho v remaku skutečně uvidíme jako čistou CGI.

Těšit bychom se měli na stejný příběh, který nám představil také původní animák. Malá Lilo se setká a spřátelí s mimozemšťanem jménem Stitch, po kterém však pasou představitelé společenství z vesmíru. 

Režii remkaku si vezme na starost Dean Fleicher-Camp, který minulý rok uchvátil diváky svým komediálním dramatem jménem Marcel the Shell with Shoes On. Na základně úspěchu filmu mu pak Disney nabídl slavný animák předělat do hrané podoby.

Hlavním autorem scénáře se zas stal Chris Kekaniokalani Bright. Snímek by měl nakonec premiérovat na Disney+, ale ještě stále nevíme, kdy přesně to bude. Odpovědi se pravděpodobně dočkáme až někdy po skončení produkce.