Původní tvůrci animovaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi opustili hranou reimaginaci, kterou připravuje Netflix, již v minulém roce. To však nebrání tomu, aby se seriál posouval dále v produkci.

Streamovací služba oznámila hlavní čtveřici mladých představitelů. Gordon Cormier, který si nedávno zahrál Joea v seriálu The Stand, se chopí role Aanga. Dvanáctiletý chlapec, který má rád zábavu, se musí naučit zodpovědnosti a ovládnout všechny čtyři živly: zemi, vzduch, oheň a vodu. To se ukáže jako nepostradatelné pro poražení Národa ohně, který si v jeho nepřítomnosti podmanil svět. Doprovázet ho bude jeho věrný létající bizon, bez nějž by nikdy nedorazil na správné místo ve správný čas.

Na jeho hrdinské cestě mu pomohou dva příslušníci vodního kmene: Odhodlaná Katara (Kiawentiio z Anne s E na konci) a její jízlivý starší bratr Sokka (Ian Ousley). Dallas Liu (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech) si zahraje prince Zuka, drzého a tvrdohlavého vládce ohně. Jeho cílem je dopadnout Aanga a předat ho svému otci, krutému vládci Národa ohně, aby se mohl vrátit z exilu.

Showrunner hraného seriálu Albert Kim se nechal slyšet, že převedení oblíbeného seriálu od Nickelodeonu do hraného seriálu „může ustanovit nové měřítko pro reprezentaci a přivést k seriálu novou generaci fanoušků a představit asijské a domorodé postavy jako živé a dýchající bytosti. Nejen v animáku, ale ve světě, který skutečně existuje a je podobný tomu našemu. Budeme rozšiřovat a rozvíjet svět. Překvapení se tak dočkají stávající fanoušci i nováčci.“

Taktéž byla oznámena řada režisérů. Roseanne Liang (Shadow in the Cloud), Michael Goi (American Horror Story) a Jabbar Raisani (Ztraceni ve vesmíru). Roseanne Liang, která získala ocenění na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs za snímek Shadow in the Cloud, se do projektu zapojí taktéž jako výkonná producentka. Bude tak zastávat hned dvě pozice.

O datu vysílání seriálu zatím nemáme ani zdání, ale vzhledem k tomu, že se nacházíme v brzkých fázích produkce, vypadá to, že si ještě nějaký čas počkáme.