Představte si, že žijete naprosto zoufalý život plný strastí a neúspěchů, a najednou se v něm objeví někdo, kdo se vám bude snažit namluvit, že všechno okolo je jen pouhá iluze, za jejíž hranicí se skrývá ráj na zemi. Přesně do tohoto vzorce se opře nadcházející sci-fi snímek od Mikea Cahilla s názvem Bliss, který do hlavních proměnných dosadí Salmu Hayek a Owena Wilsona. Americké studio Amazon Prime nedávno zveřejnilo oficiální trailer.

Ten v několika minutách představuje milostný příběh, který sleduje čerstvě rozvedeného Grega (Wilson), jehož život se rozpadá. Na úpatí zoufalosti potkává okouzlující Isabel (Hayek), která žije na ulici a je přesvědčena, že znečištěný a zničený svět kolem nich není skutečný. Věří, že oba žijí v ošklivé a drsné simulaci uvnitř krásného, mírumilovného, a především skutečného světa plného blaženosti. Ačkoliv se zpočátku její konspirace zdají být zcela nereálné, záhy se objeví fragmenty nevysvětlitelných jevů, které Grega přimějí uvažovat o tom, zda přece jen neskrývají alespoň zlomek pravdy.

Přečtěte si také: Produkce sequelu akčního sci-fi Ready Player One je oficiálně potvrzena, snímek se nachází v rané fázi vývoje

„Je ohromující, jak rychle si lidé dokážou zvyknout na něco velkolepého,“ říká Isabel žijící v harmonickém světě, jehož obyvatelé se pomocí moderní technologie pravidelně vydávají do jeho zvrácené virtuální podoby, aby si více vážili své planety. Otázkou je, která strana dimenzionální mince skutečně stojí na základech reality, jelikož Greg bude dříve či později donucen si jednu z nich vybrat.

Melodramatické sci-fi Bliss obohatí kartu platformy Amazon Prime Video přesně 5. února 2021. Diváci se tak budou moci již brzy ponořit do světa, který pravděpodobně na okamžik naruší dosavadní vnímání jejich reality. Ve snímku se mimo hlavní představitele objeví také Madeline Zima, Nesta Cooper nebo Joshua Leonard.