Nejtemnější obavy se naplnily! Všichni fanoušci One Piecu se kryjte, Netflix odhalil dvě minuty ukázek, které vypadají k našemu velkému překvapení více než dobře. Sice jsme nedostali žádný pořádný trailer, ale za to tvůrci přispěli velmi zajímavým sestřihem toho, jak vytvářeli kulisy, přetvářeli prostředí a jak co nejlépe navodili atmosféru pirátského dobrodružství.

Místo, kde se vše natáčelo a ožívalo, je jižní Afrika. Co je možná ještě více překvapující, jsou ohromné kulisy, které byl schopný tým lidí stojící za hranou verzí One Piece stvořit. Díky tomu se povedlo něco nevídaného. Přivést ohromné a velkolepé lodě do našeho světa.

V krátkém klipu, který najdete hned v úvodu, byly ukázány jednotlivé koncept arty, které tvořily předlohu pro reálné modely. Už ty vypadaly více než impozantně. Ta pravá výzva začala ve chvíli, kdy se tyhle monstrozity měly proměnit ve skutečnost. Jak můžete sami vidět, Miss Love Duck, The Going Merry i Baratie (ať už z vnější, či vnitřní strany) jsou velmi pečlivě tvořeny a s opravdu úžasnou pečlivostí ožívají.

V krátké ukázce prozradili, že momentálně pracují na Arlongově místnosti pro tvorbu map. Ovšem stavba tohoto poschodí i celé budovy, ve které se odehrávalo poměrně dost klíčových momentů, už trvá několik týdnů. Přeci jen se jedná a obrovskou a impozantní budovu.

Musíme uznat, že kulisy jsou doopravdy excelentní. Atmosféra z nich dýchá a je radost sledovat, jak se postupně Odův svět rodí do tohoto světa. Bude to ovšem stačit na to, aby byl One Piece jedním z těch děl, jež prolomí prokletí obav, které s sebou přináší už jenom vyřčení slova live-action? Když k tomu přidáte ještě fakt, že je to hraná verze anime, tak je člověk na pozoru, ale ve chvíli, kdy se dozvíte, že je to od Netflixu, tak většina lidí dává ruce pryč.

Třeba se tohle neštěstí prolomí díky hereckému obsazení. Hlavní role jsou už nějakou dobu známé, v roli Luffyho tedy uvidíme Iñakiho Godoye. Mackenyu Arata se ujme role Roronoa Zoro, Jacob Gibson ztvární Usoppa. Emily Rudd si užije postavu Nami a Taz Skylar se ujme ztvárnění Sanjiho.

Novinkou je ale přivítání dalších šesti nových tváří do herecké rodiny. Těmi jsou: Langley Kirkwood jako kapitán Morgan, Celeste Loots se ujme role Kayi, Alexander Maniatis ztvární Klahadore, Craig Fairbrass se do týmu připojí jako Chef Zeff, Steven Ward si střihne roli Mihawka a Chioma Umeala se stane Nojiko. To jsou totiž naši budoucí nepřátelé naší hrdinské skupiny. Nebo nejsou?

Ačkoli vše vypadá doopravdy velkolepě, nesmíme usnout na vavřínech. Kulisy nádherné, herci zajímaví, doposud ale žádná hraná verze anime nedosáhla takového úspěchu, aby jednotliví fanoušci daného titulu vyjádřili jednoznačné nadšení.

Třeba se stane zázrak a v rukou Netflixu se doopravdy zrodí něco, co se bude moci promenádovat v síni slávy. (Ale spíš se to projde po prkně do oceánu.)