Kam se hrabe Disney se svými hranými adaptacemi, nemluvě o Zaklínači. Takhle se to má dělat! Nový seriál, jenž doplul na Netflix teprve 31. 8., už stihl rozčeřit klidné vody a upoutat na sebe zraky nejen věrných fanoušků, ale i lidí, kteří jsou původní předlohou absolutně nepolíbení.

Po celém světě nový seriál od Netflixu sklízí samá pozitivní hodnocení, která jsou velmi milým překvapením. A vypadá to, že po dlouhé době tahle společnost vydala něco, co se kvalitou vymyká podprůměrnému normálu. Navíc se jedná o hranou adaptaci, takže slova údivu jsou doopravdy na místě. Přesto je One Piece naprosto skvělým dílem, který perfektně zapadá do tak obrovského světa, jenž stvořil Eiichiro Oda.

Celosvětově má nová série obrovský úspěch, na Rotten Tomatoes od diváků sklízí hodnocení kolem 95 % od diváků a od recenzentů něco kolem 83 %. I tak se jedná o skvělá čísla i hodnocení. A dle mého skromného názoru zcela oprávněně. One Piece adaptace totiž není přesnou kopírkou předlohy, nýbrž je sama sebou a něčím víc, díky čemuž vše do sebe skvěle zapadá, udržuje tempo a bude to bavit i lidi, kteří jsou naprosto nepolíbeni touhle franšízou.

Celý natáčecí štáb je složen z lidí, kteří milují jak mangu, tak i anime. A nikdo se nebál do své role vložit trochu toho svého dětského já, jež chtělo být vždycky pirátem nebo mariňákem. Nikdo se ale nesnažil napodobovat přesné chování jako je například v anime. Všichni dokázali postavám vdechnout nový život a pro spoustu věrných fanoušků bylo sledování jednotlivých epizod něco, jako znovu prožit první díly, na které koukali jako malí. A ti, kteří v životě nic ze sérii neviděli, si jej dokázali taky perfektně užít.

Ani naše české publikum neuniklo vlivu tohoto seriálu a sklízí zde velmi pozitivní ohlasy. Ve světě je mezi deseti nejoblíbenějšími seriály v 84 zemích a je na prvním místě, co se týče celkového zapojení publika online. Překonal rekord, který stanovila Wednesday, jenž činí 341,23 milionů hodin sledování za první týden. Kolik to přesně je, zatím nevíme, to se ovšem dozvíme až příští týden.

Nicméně stále se jedná o famózní výsledek, jelikož se staly dvě věci. Netflix vyprodukoval hranou adaptaci, která je velmi dobrá a zároveň úspěšná, což je něco, v co jsem minimálně já nedoufala, že se někdy stane. Pokud máte Netflix, tak vřele doporučuji se na One Piece podívat. Zatím je zde jen první série, přičemž jeden díl trvá přibližně hodinu, ale je to doopravdy skvělá podívaná.