Už brzy do našich kin dorazí hororový thriller Nepřivolávej nic zlého, americký remake vynikajícího a náležitě znepokojivého dánského filmu z roku 2022. Původní snímek je v podstatě jistým poselstvím o tom, abyste ze strachu z konfliktu nebo výstupu z komfortní zóny nezůstávali pasivní, když se vám něco nelíbí. Divák tak sledoval rodinku z Dánska, která se vydá navštívit jinou rodinku do Nizozemska poté, co se s nimi seznámili na dovolené. A po čase se nizozemská rodinka samozřejmě začne chovat divně.

Americký remake bude sledovat podobnou dějovou linii, ale už podle vydaných trailerů je zřejmé, že některé věci se odehrají trochu jinak. Studio Universal každopádně vydalo hned několik krátkých upoutávek, které jsou zároveň i filmem o filmu. Pustit si je můžete níže. 

Stále mám strach, že remake tak trochu pošlape původní poselství dánského originálu, ale holt uvidíme, až snímek vejde do kin.

V remaku budeme každopádně sledovat manžele Daltonovi (Mackenzie Davis a Scoot McNairy), kteří přijmou pozvání strávit víkend v krásném venkovském sídle Paddyho (James McAvoy) a Ciary (Aisling Franciosi), na první pohled přátelského páru, s nímž se seznámili na dovolené. Jak spolu ale tráví čas, pobyt se pomalu začne měnit na noční můru. A když se Daltonovi rozhodnou odjet domů předčasně, rychle zjistí, že zas tak jednoduché to nebude. 

O scénář a režii se postaral schopný hororový režisér James Watkins, tvůrce snímků jako Jezero smrti (2008) a Žena v černém (2012). Dále hrají Alix West Lefler, Dan Hough, Motaz Malhees a Kris Hitchen.

V českých kinech od 12. 9. 2024.