V poslední době se nám začalo krásně rozrůstat obsazení chystaného snímku jménem Weapons, o který se postará talentovaný Zach Cregger, scenárista a režisér působivého horůrku Barbar (2022). A nedávno konečně vyšlo najevo, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme v kinech. Příští rok to ale nakonec bohužel nebude.

Oficiální premiéra byla stanovená na 16. 1. 2026, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív. Detaily od ději se i nadále drží v tajnosti, už minulý rok ale Cregger uvedl, že Weapons bude oproti Barbarovi mnohem divnějším a ambicióznějším hororem.

Podle všeho by se měl příběh odehrávat v jistém městečku, ve kterém za záhadných okolností začnou mizet středoškoláci. Snímek je popisován jako hororový epos s několika vzájemně propojenými příběhy, který bude svým stylem připomínat Magnolii (1999) od Paula Thomase Andersona.

V hlavních rolích by se měli objevit Josh Brolin (Duna: Část druhá), Julia Garner (Ozark) a Alden Ehrenreich (Solo: Star Wars Story).

Dále se k nim ještě připojí herci jako Benedict Wong (Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství), Amy Madigan (Paroží), Austin Abrams (Euforie) a Cary Christopher (American Horror Stories).

Zach Cregger se klasicky postaral jak o režii, tak i o scénář. O snímek se přetahovalo hned několik velkých studií, nakonec ho ale uvede New Line Cinema.