Pokud bychom měli jmenovat člověka, který je v momentálním filmovém světě největším ničitelem dětských vzpomínek, tak je to bezpochyby Rhys Frake-Waterfield. Nejenže natočil malinou oceněný slasher horor Medvídek Pú: Krev a med (2023), jenž brzy dostane pokračování, ale také připravuje například hororové zpracování Pinocchia a Bambiho skrze snímky Pinocchio: Unstrung a Bambi: The Reckoning. Pozadu nezůstane ani Petr Pan, který se zas dočká hrůzného snímku Peter Pan: Neverland Nightmare.

Pokud se vám to všechno zdá hloupé a bizarní, tak vězte, že to obzvlášť silné kafe teprve přijde. Server Variety hlásí, že Rhys Frake-Waterfield připravuje snímek jménem Poohniverse: Monsters Assemble, který bude velkolepým crossoverem ve stylu Avengers od MCU. Na světě už máme i plakát, který si můžete prohlédnout níže. 

V řádně ulítlém snímku by tak měly spojit síly zvrácené a hororové verze nejrůznějších známých postaviček z celé řady pohádek. Kromě Medvídka Pú, Bambiho, Pinocchia a Petra Pana ve filmu uvidíme například ještě Zvonilku, Kloboučníka z Alenky a Šípkovou Růženku, vrátit se také mají i Prasátko a Tygr z výše uvedeného hororu o slavném méďovi ze Stokorcového lesa. Některé z uvedených hrdinů každopádně lze z plakátu rozpoznat.

K filmu jsou upsané společnosti Jagged Edge Productions a ITN Studios, druhá zmíněná kromě hororového Púa dohlížela i na výrobu krvavého remaku Popelky jménem Cinderella’s Curse. Co přesně bude hlavní dějová linie zahrnovat, je otázkou. Vytáhnou snad veškerá monstra společně do boje proti armádě princů na bílých koních? Nebo se nakonec začnou mydlit mezi sebou? To holt uvidíme. 

Herec a producent Scott Chambers, který vede Jagged Edge Productions, prohlásil, že jejich snem bylo vytvořit snímek ve stylu Avengers, který by zahrnoval padouchy jako Freddyho Krugera, Jasona, Michaela Myerse nebo Ghostface. Moc dobře ví, že na něco takového mohou zapomenout, nicméně skrze chystanou týmovku si mohou onen sen splnit alespoň částečně.

Rhys Frake-Waterfield se nepřekvapivě postará o režii. Filmu bychom se měli dočkat někdy v roce 2025.