Nejpříjemnější překvapení třetího dne Geeked Weeku je hororové lákadlo v podobě trilogie Fear Street. Filmy na bázi novel od autora béčkových (možná až céčkových) hororových knih pro mladé nás vlastně po vstřebání všech novinek příjemně překvapily. Spisovatel Robert Lawrence Stine možná většině lidí dnes již nic neříká, ale v devadesátých letech se proslavil jako jeden z autorů ohromné hororové série Stopy Hrůzy a musím sám za sebe uznat, že v mládí jsem na tuto lehkou literaturu nedal dopustit a vždycky na tu dobu rád nostalgicky vzpomínám.

Vlastně je velmi příjemné překvapení, že se spolu se svým týmem scénárista a režisér Leigh Janiak rozhodl udělat přímo filmovou trilogii, která bude tvořit celistvý příběh, ale odehrávat se bude ve více než třísetletém cyklu. Neortodoxní vyprávění se zaměří na klan rodiny Fearových v malém okrese Shadyside.

Celý koncept nás vlastně dost baví, protože ve třech týdnech se dočkáme tří hororových filmů, kde prim bude hrát jeden zabiják, ale podle ukázky to vypadá, že každý film bude mít odlišnou atmosféru. Může za to právě rozesetý děj do přesně 328 let. 

V prvním díle se podíváme do roku 1994 a ukázky z něj jsou takovou klasickou guilty pleasure záležitostí pro všechny milovníky osmdesátých a devadesátých let. Tohle období prostě frčí, což jsme si mohli již ověřit například i u Stranger Things, který hraje na podobnou nostalgickou notu.

Druhá část nás přenese do roku 1978, kde budeme svědky další klasické hororové záplety. Protože tentokrát se děj bude odehrávat na letním táboře Nightwing. Podobně jako v prvním díle se bude nejspíše jednat o hororový slasher, který by měl být našlapaný odkazy na další podobné filmy.

Poslední díl hororového eventu nás dostane na samotný počátek všech potíží v Shadyside. V démonickém roce 1666 totiž budeme svědky honu na čarodějnice a celý příběh by se měl rozplést. Sami jsme zvědaví, jak to celé bude vypadat, protože se na první pohled zdá, že vyprávění bude retrospektivní, což dělá z celé ságy celkem sexy záležitost. 

Celá tato hororová akce proběhne již v tomto červenci/júli. První díl bude online hned na začátku měsíce konkrétně 2. července. Do letního tábora se podíváme o týden později 9. července a čarodějnické finále proběhne 16. července. My se vlastně dost těšíme, protože adaptace knih R. L. Stinea v nás vyvolává příjemnou nostalgii.