Minulý měsíc nám stanice FX nadělila hezkou upoutávku na slibně vyhlížející krimi sérii jménem Grotesquerie, o kterou se postaral Ryan Murphy, jeden z tvůrců hrůzných seriálů jako American Horror Story (2011) a Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera (2022). Nyní zde máme i plnohodnotný oficiální trailer, který si můžete pustit výše. Zatímco předchozí upoutávka byla skoro až halucinogenním zážitkem, který lákal na unikátní atmosféru, nejnovější trailer se tentokrát zaměřuje na děj.

Ten by nás měl zavést do komunity, kterou zneklidnila řada ohavných zločinů. Vyšetřovatelka Lois Tryon (Niecy Nash-Betts) má však pocit, že jsou až děsivě osobní. Jako kdyby se jí někdo vysmíval. Navíc se sama potýká nejenom s napjatým vztahem se svou dcerou a manželem, jenž je v dlouhodobé nemocniční péči, ale i s vlastními vnitřními démony.

Jelikož nenachází žádné stopy a není si jistá, kam se vlastně má obrátit, následně přijme pomoc od jeptišky a i novinářky Megan (Micaela Diamond). Ta už z lidstva viděla to nejhorší, ale stále věří, že dobro nakonec zvítězí. Lois se na druhou stranu obává, že svět podlehne zlu. Už brzy se ale obě ženy ocitnou uvězněné ve zlověstné síti, která vyvolává více otázek než odpovědí.

Nevypadá to vůbec špatně, pokud vás tudíž zklamala poslední řada Temného případu, tohle by mohla být účinná náplast. Snad se tedy nedostaví nějaké hořké zklamání. 

Výše zmíněný Ryan Murphy se chopil otěží jak showrunnera, tak i scenáristy a režiséra. Kromě výše zmíněných titulů také stál za vznikem seriálů jako Plastická chirurgie s. r. o. (2003), Glee (2009) a American Crime Story (2016).

Dále se chystaném seriálu objeví herci jako Lesley Manville, Courtney B. Vance, Travis, Tessa Ferrer, Nicholas Alexander Chavez, Raven Goodwin, Spenser Granese, Victoria Abbott a Jay Alan Christianson.

U nás by mohl seriál uvést Disney+ 25. 9. 2024, to ale ještě uvidíme.