Pokud máte rádi horory, určitě byste měli dát šanci filmografii režiséra Davida Brucknera, který má na svědomí hrůzné tituly jako The Ritual (2017), Temný dům (2020) a reboot Hellraisera (2022). A nyní se zdá, že filmař se vrhne na další slavnou hororovou klasiku.

Server TheWrap odhalil, že Bruckner se postará o scénář a režii k nové verzi hororu The Blob (Sliz), kterou bude zpracovávat pod dohledem Warner Bros. Motion Picture Group. O žádné pokračování předchozích filmů se jednat nemá, chystaný snímek bude zřejmě zase dalším rebootem. O samotném příběhu zatím nevíme zhola nic, ale asi lze snadno usoudit, že i v nové verzi bude hrdiny terorizovat podivná a slizká forma života, jež pozře a absorbuje jakéhokoliv nešťastníka, který se jí připlete do cesty. 

Prvním filmem o slizkém požírači byl titul The Blob z roku 1958, který natočili Irvin S. Yeaworth Jr. a Russell S. Doughten Jr. Následně pak v roce 1972 vzniká pokračování jménem Beware! The Blob, které o něco více zabředlo do komediálního žánru. Nejslavnější chvíle pro filmovou značku ale nadešla v roce 1988, kdy vzniká nová verze s názvem Sliz, o kterou se postaral Chuck Russell. Právě z té se stala známá body hororová klasika, která v mnoha ohledech připomíná Carpenterovu Věc (1982).

Jsme proto velice zvědaví, jak si s nadcházejícím filmem pohraje Bruckner, který už má se strašlivými hororovými monstry značné zkušenosti, kromě Hellraisera může jako příklad posloužit výše zmíněný The Ritual. 

Novou verzi Slizu se už kdysi pokoušel dát dohromady americký zpěvák a filmař Rob Zombie (Dům tisíce mrtvol), ale následně celý projekt opustil. Nahradit ho měl Simon West, jehož celovečerním debutem byl slavný akčňák Con Air (1997). Celý projekt se ale následně dostal do vývojového pekla, kvůli čemuž na něj pak nikdy nedošlo.

Chystaná Bruckenrova verze zatím nemá oficiální datum premiéry, každopádně budeme filmaři s výrobou držet palce.