Společnosti Blumhouse Television a MGM+ nám nedávno nadělily trailer na snímek The Passenger, podle všeho půjde o hororovou podívanou, o kterou se postaral Carter Smith. A to nezní vůbec špatně, protože se jedná o režiséra, který nám v roce 2008 nadělil snímek Ruiny, vcelku nedoceněný hororový kousek, který vycházel z knihy Scotta B. Smitha. Tentokrát se však do žádných nebezpečných džunglí nevydáme, místo toho nám snímek The Passenger naservíruje příběh z amerického prostředí, ve kterém však smrt chybět rozhodně nebude. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude vyprávět o Randym (Johnny Berchtold) a Bensonovi (Kyle Gallner), dvou kolezích, kteří pracuje ve fast foodovém podniku. Randy se zdá být tichým introvertem, který se společnosti spíše straní. Ovšem jeho kolega Benson je zcela jiná třída. Ten se totiž jednoho dne rozhodne pozabíjet téměř všechny lidi, kteří se nachází v Ranydho dosahu. 

Vyděšený Randy tak přihlíží, jak Benson likviduje jednoho nevinného za druhým. Sám ale nemá dostatek vůle k tomu, aby mu mohl vzdorovat. Možná to nějak souvisí s jeho tajemnou minulostí, se kterou se bude muset co nejdříve vypořádat, jinak hrozí, že Benson eventuálně zabije i jeho.

Vcelku působivý trailer se nepokouší divákovi příliš věci vysvětlovat, za což si rozhodně zaslouží pochválit. Jen tedy doufáme, že se nedočkáme nějakého laciného plot twistu, během něhož vyjde najevo, že Benson byl celou dobu jen výplodem Randyho fantazie, přičemž veškeré vraždy ve skutečnosti spáchal on. 

Kromě Ruin se Carter Smith postaral také o thriller Jamie Marks Is Dead (2014) a horor Swallowed (2022). Scénář zpracoval Jack Stanley, který se podílel na tvorbě akčního thrilleru Lou z minulého roku.

Dále se ve snímku objeví herci jako Liza Weil, Billy Slaughter, Merah Benoit, Morgana Shaw, Sue Rock, Betsy Borrego, Matthew Laureano, Kanesha Washington a Jordan Sherley.

Digitální uvedení snímku připadá na 4. 8. 2023, jelikož se má film objevit na službě MGM+, u nás by jej mohl uvést Amazon.