Pokud jste už viděli Děsivé dědictví (2018) od Ariho Astera a toužíte po dalším skvělém hororu, kde se kromě hrůzostrašného nadpřirozena budou řešit i rodinné trable, tak byste mohli dát šanci nadcházející podívané jménem Talk to Me. Navíc za ní opět stojí studio A24, tudíž určitou záruku kvality tu už máme. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Mia (Sophie Wilde), které před nějakou dobou zemřela matka. Ta se jednoho dne rozhodne se svými přáteli zúčastnit se extrémně nebezpečné aktivity, kterou však ostatní z nějakého důvodu považují skoro až za nevinnou zábavu. Ta se týká interakce s tajemnou sochou ruky, s níž lze kontaktovat přízraky zemřelých. Když se jí někdo dotkne, na nějaký čas ho posedne duch mrtvého, čímž daný jedinec nahlédne do světa zemřelých. Je tu však jednu pravidlo. Člověk by se ruky neměl držet více než 90 vteřin. Jinak riskuje, že přízrak ve světě živých zůstane o něco déle a zpátky se nevrátí. 

A jak je z upoutávky vidno, přesně to se se vší pravděpodobností stane nebohé Mie. I tak ale má pocit, že se jednalo o naprosto neuvěřitelnou zkušenost. Dokonce takovou, kterou by si ráda chtěla zopakovat. Mia tak následně začne čím dál více interagovat se světem mrtvých, aby mohla kontaktovat svou zesnulou matku. Což se jí evidentně i povede, ale setkání je to náležitě znepokojivé.

Navíc se zdá, že Mia přivolala i jisté nezvané entity, které hodlají ve světě smrtelníků udělat pěkný bordel. A nebude v něm chybět ani krev. Tak doufejme, že horor se někde v polovině nepromění v nějakou lacinou vyvražďovačku, což se bohužel čas od času stává, a místo toho se bude soustředit především na budování hrůzné atmosféry, ze které bude mrazit v zádech. 

O režii filmu se postarali bratři Danny a Michael Philippovi, kteří vlastní známý youtubový kanál RackaRacka, jenž do hororového žánru mnohokrát zabruslil, samozřejmě často s notnou dávkou humoru. Většina jejich videí má naprosto skvělou produkční kvalitu, přičemž mnohdy je opravdu lahůdka je sledovat.

Kromě výše zmíněné Wilde se ve filmu objeví také herci jako Miranda Otto, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Marcus Johnson, Chris Alosio a Jodie Dry.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 7. 2023.