V půlce letošního jara odhalil Amazon velké plány. Minulý rok totiž koupil společnost MGM za 8 a půl miliardy dolarů, čímž získal přístup k jejím známým a populárním filmovým značkám. Od té doby, co odkoupil MGM, tak jeho představitelé procházeli katalog studia a zvažovali, ke kterým značkám by se mohli vrátit.

Jednou z nich je filmová série Poltergeist, která vzešla ze slavného hororu z roku 1982 od Tobea Hoopera. Že se chce Amazon k Poltergeistovi vrátit, aby mohl navázat na odkaz slavného originálu, jsme věděli už od jara, ovšem nyní už konečně vyšlo najevo, co přesně vlastně plánuje. Poltergeist se vrátí v podobně seriálu. 

Detaily o ději se zatím drží v tajnosti, ale podle všeho by měl být seriál zasazený ve stejném univerzu, v němž se odehrával i původní snímek z 80. let. Ten vyprávěl o rodině Freelingových, do jejichž domova zavítají nezvaní přízrační hosté, kteří je začnou pořádně terorizovat. Chystaný seriál zatím nemá na palubě žádného showrunnera a hlavního scenáristu.

Za zmínku stojí, že na scénáři k původnímu filmu pracoval i Steven Spielberg, tudíž bychom se nedivili, kdyby se ho Amazon pokusil ulovit i pro své připravované seriálové zpracování. Když ne jako scenáristu, tak alespoň jako jednoho z producentů.

Nebude to každopádně poprvé, co Poltergeist dostane seriálovou verzi, v roce 1996 vznikla ještě série Poltergeist: The Legacy, která však na filmovou verzi přímo nenavazuje. I tak ale seriál běžel až do čtvrté řady, po které byl v roce 1999 zrušen. 

Původní snímek se v 80. letech dočkal ještě dvou pokračování z let 1986 a 1988, v roce 2015 pak vznikl reboot od Gila Kenana (Město Ember). Žádný z těchto filmů se ale příliš dobrým hodnocením chlubit nemůže. Tak uvidíme, jak se s tím popere Amazon v seriálové podobě.

Společnost se dále chystá vrátit ke značkám jako Hvězdná brána, RoboCop, Pravá blondýnka a Růžový panter.